Αρχική Special Topics Ξημερώνει η πιο κρύα ημέρα του χειμώνα (Βίντεο)

Ξημερώνει η πιο κρύα ημέρα του χειμώνα (Βίντεο)

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου που το εορτολόγιο τιμά τον Άγιο Διονύσιο (Ζακύνθου) ξημερώνει η πιο κρύα ημέρα του φετινού χειμώνα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ενώ θα ακολουθήσει…Άνοιξη μέχρι και τα Χριστούγεννα!

 

0
Νυμφαίο χιόνι 2023
Διαφήμιση

Η πιο κρύα ημέρα του έτους που μας αποχαιρετά σε 2 εβδομάδες θα είναι την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, του Αγίου Διονυσίου (Ζακύνθου), ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι θα κάνουν ακόμη πιο αισθητό το τσουχτερό κρύο!

Σύνταξη:ecozen.gr

Μάλιστα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο η Κυριακή θα είναι η πιο κρύα ημέρα όχι μόνο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες αλλά τουλάχιστον έως την ημέρα των Χριστουγέννων και πολύ πιθανόν μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.

Οι βοριάδες έως το μεσημέρι στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις, ενώ οι βροχές και λίγες χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια της χώρας.

Το Νυμφαίο στη Φλώρινα σκεπάστηκε με 1,5 μέτρο χιόνι!

Εν τω μεταξύ, η επέλαση της κακοκαιρίας στη Βόρεια Ελλάδα έχει μετατρέψει σε λευκό τοπίο το Νυμφαίο στη Φλώρινα.  Η χιονόπτωση σε πολλές περιοχές ήταν έντονη και μάλιστα το ύψος του χιονιού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού οι χιονοπτώσεις, που κατά τόπους θα είναι πυκνές, θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Κεντρικής και τη Βόρειας Ελλάδος, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (περίπου από 200μ). Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες του Σαββάτου.

Από την Κυριακή φαίνεται να εξασθενούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ωστόσο θα παραμείνουν οι χαμηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ φαίνεται ότι και οι ημέρες των Χριστουγέννων θα κυλήσουν με καλό καιρό.

Νυμφαίο τάβλι στο χιόνιΩστόσο, το …αργοπορημένο χιόνι ενέπνευσε αρκετούς να βγουν και να το απολαύσουν ακόμη και με μια παρτίδα τάβλι (φωτό αριστερά από ανάρτηση στο twitter Κώστας Παρασκευάς (@KostasParaske17).

Πιο αναλυτικά για την Κυριακή 17/12 προβλέπονται στην ανατολική και νότια χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Συγκεκριμένα, στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο έως  09 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 12 με 14 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα έως 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ισχυρός.

Στην Αττική που επίσης αναμένεται κρύα ημέρα,  προβλέπεται παροδικά αυξημένη συννεφιά κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού όπου θα βρέξει για λίγο το πρωί. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί στον Ευβοϊκό έως το μεσημέρι και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η θερμοκρασία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση