Αρχική Special Topics Καιρός:Χιόνι,παγετός και ραγδαία πτώση θερμοκρασίας (Βίντεο)

Καιρός:Χιόνι,παγετός και ραγδαία πτώση θερμοκρασίας (Βίντεο)

Χιόνι και παγετός σε συνδυασμό με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά το νέο κύμα επιδείνωσης. Στη Βόρεια Ελλάδα η σφοδρή χιονόπτωση έχει δημιουργήσει προβλήματα στις συγκοινωνίες

0
Παγετός Ελλάδα
Διαφήμιση

Χιόνι, παγετός σε συνδυασμό με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού ενώ στη Βόρειο Ελλάδα…χιονίζει προβλήματα! Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού  επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου 16/12 η ΕΜΥ.

Σύνταξη: ecozen.gr

Δείτε εικόνες απο τη χιονόπτωση στα Σιδερά Κοζάνης που μετέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου 16/12 το kozanimedia.gr

Οι βροχές και οι καταιγίδες, που ήδη εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα συνεχιστούν. Παράλληλα επικρατούν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στη βορειοανατολική χώρα και κυρίως στο βόρειο Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Η πτώση της θερμοκρασίας, που είναι ήδη αισθητή σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, θα γίνει και στα κεντρικά τμήματα της χώρας και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική χώρα (κυρίως στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στη Χαλκιδική), έως και το απόγευμα. Μετά το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις, που κατά τόπους θα είναι πυκνές, θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Κεντρικής και τη Βόρειας Ελλάδος, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (περίπου από 200μ). Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν:

α) To Σάββατο (16/12) αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο και σταδιακά σε όλο το Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

 β) Την Κυριακή 17/12 η κακοκαιρία αρχικά θα περιοριστεί στα ανατολικά και νότια τμήματα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα στην Κρήτη. Στα ορεινά και ημιορεινά των παραπάνω ηπειρωτικών περιοχών θα εκδηλωθούν παροδικές χιονοπτώσεις. Προοδευτικά ωστόσο ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα παρουσιάσει βελτίωση και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση και θα πνέουν με εντάσεις 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Παγετός θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ελλάδα που τοπικά την Κυριακή στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

Διαφήμιση