Αρχική Special Topics Γ. Μιχαλακόπουλος: Υπόκλιση στον σπουδαίο ηθοποιό (Βίντεο)

Γ. Μιχαλακόπουλος: Υπόκλιση στον σπουδαίο ηθοποιό (Βίντεο)

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 16/12 έχοντας διανύσει 85 χρόνια ζωής εκ των οποίων τα 50, ακριβώς μισό αιώνα, στο θεατρικό σανίδι, αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του. Η Finos Film τον αποχαιρετά με αποσπάσματα από τις ερμηνείες του που άφησαν εποχή, ενώ εκατοντάδες είναι τα μηνύματα για την εμβληματική του προσωπικότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

0
Γιώργος Μιχαλακόπουλος ηθοποιός θανατος
Διαφήμιση

 

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος …αναχώρησε για τη “γειτονιά των αγγέλων”, αφήνοντας πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό. Όσο κι αν φωνάζουμε “Ξύπνα Βασίλη” ανταπόκριση δεν θα υπάρξει!

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Finos Film αλλά και εκατοντάδες λάτρεις του θεάτρου και της τέχνης έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν με αποσπάσματα από θεατρικές παραστάσεις αλλά και ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου που σφράγισαν μια ολόκληρη εποχή.

Γιώργος Μιχαλακόπουλος
Σκίτσο με την ημερομηνία του θανάτου του Γιώργου Μιχαλακόπουλου, εμπνευσμένο από τον ρόλο του μέσα σε δύσκολες για την Ελλάδα εποχές, στην εμβληματική σειρά του Κώστα Μουρσελά «Εκείνος και Εκείνος» (1972). Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ερμήνευσε με απαράμιλλο χιούμορ το ρόλο του «Σόλωνα» πλάι στον «Λουκά» του Βασίλη Διαμαντόπουλου (έφυγε από τη ζωή στις 5 Μάϊου 1999). Πηγή: twitter mania @villaggiopazzo

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος κατά την παρουσία του στην εκπομπή “Στην Υγεία μας” στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, έχοντας δίπλα του τον σπουδαίο Βασίλη Παπακωνσταντίνου, είχε κάνει τους δημοφιλείς συνδαιτημόνες του να δακρύσουν, ακούγοντάς τον να απαγγέλει Τάσο Λειβαδίτη!

Στον ρόλο του…ποιητή Φανφάρα, στην ταινία “Ξύπνα Βασίλη”, του Γιάννη Δαλιανίδη (1969) έκλεψε την παράσταση και δημιούργησε έναν μοναδικό χαρακτήρα που  οι νεότερες γενιές λατρεύουν να θυμούνται μέσα από τα social media!

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του για τον ρόλο του στην ταινία Ξύπνα Βασίλη: «Μια ωραία τριάδα. Εγώ, ο Γιώργος Κωνσταντίνου και ο Αλέκος Αλεξανδράκης. “Κουμπώσαμε” χωρίς καμία δυσκολία. Στην ταινία πήγα τυχαία, μιας και δεν είχα ιδιαίτερη σχέση με τον κινηματογράφο. Με πήραν από τη Φίνος και συγκεκριμένα ο Δαλιανίδης για να μου πει για την ταινία και τον ρόλο».

Ωστόσο στο τηλεοπτικό κοινό ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος  συστήθηκε με την εμβληματική σειρά του Κώστα Μουρσελά «Εκείνος και Εκείνος» (1972), όπου ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ερμήνευσε με απαράμιλλο χιούμορ το ρόλο του «Σόλωνα» πλάι στον «Λουκά» του Βασίλη Διαμαντόπουλου.

https://www.youtube.com/watch?v=mdS5h32fCGI&t=6s

Ο Λουκάς (Βασίλης Διαμαντόπουλος) και ο Σόλων (Γιώργος Μιχαλακόπουλος) είναι δύο απλοί άνθρωποι, που σατιρίζουν τα κακώς κείμενα της κοινωνίας και προσπαθούν με σχόλια, απόψεις, συζητήσεις να κατανοήσουν τον παραλογισμό και τον προβληματισμό της σημερινής κοινωνίας. Είναι σαν δύο κλασικοί «Ρωμιοί», που προσπαθούν να καταλάβουν την κοινωνία των τελευταίων χρόνων της Χούντας.

Διαφήμιση