Αρχική Special Topics Κακοκαιρία: Υποχρεωτικά αλυσίδες σε όλα τα ΙΧ στην Αττική-Απαγόρευση φορτηγών (Βίντεο)

Κακοκαιρία: Υποχρεωτικά αλυσίδες σε όλα τα ΙΧ στην Αττική-Απαγόρευση φορτηγών (Βίντεο)

Αποσύρονται τα φορτηγά άνω των 3.5 τόνων από την κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών, ακόμη και αν φορούν αλυσίδες μέχρι νεωτέρας! Την ίδια στιγμή υποχρεωτικές είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλα τα οχήματα στην Αττική από το βράδυ της Δευτέρας 29/1

0
alysides kentriki makedonia
Διαφήμιση

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος βάρους άνω των 3,5 τόνων, στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών από τις 10 το βράδυ της Κυριακής 28/1  και υποχρεωτικά αλυσίδες σε όλα τα ΙΧ στην Αττική από το βράδυ της Δευτέρας 29/1, ανακοίνωσαν οι Αρχές για την κακοκαιρία!

Σύνταξη: ecozen.gr

χιόνια αλυσίδες 768x530

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών από τις 10 το βράδυ της Κυριακής (28/1), ανακοίνωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., λόγω κακοκαιρίας.

Νέα σύσκεψη υπό τον Βασίλη  Κικίλια έχει προγραμματιστεί για  το μεσημέρι της Δευτέρας (29/1) Ο κ. Κικίλιας συνέστησε σε όλους προσοχή και αποφυγή των μετακινήσεων σε περιοχές τις οποίες θα πλήξει η κακοκαιρία, ενώ επισήμανε ότι θα πραγματοποιηθεί και νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου  στις 12 το μεσημέρι ης Δευτέρας όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τυχόν απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχος Μαρουσάκη, οι πιο σοβαρές χιονοστρώσεις φαίνεται να εντοπίζονται από το ύψος της υπερ-βόρειας Αττικής και βορειότερα με τις χιονοστρώσεις να εμφανίζονται και πολύ πολύ χαμηλά, όπως επίσης στα ορεινά ημιορεινά τοπικά και ημιπεδινά της κεντρικής – ανατολικής και βόρειας Πελοποννήσου, αλλά και στα ορεινά ημιορεινά της Κρήτης.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας,  πρόκειται για μία κακοκαιρία, η οποία όπως φαίνεται θα πλήξει- κατά κύριο λόγο την Τρίτη και ενδεχομένως από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, ενώ ίσως να επεκταθεί την Τετάρτη- σε περιοχές της Αττικής, Αττικοβοιωτίας, κομμάτι της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, με αποφάσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων από τις 22:00  την Κυριακή 28-01-2024 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από το 5ο χλμ (πρατήριο καυσίμων REVOIL – πρώην CYCLON) του Ν. Αττικής έως το 34ο της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας Θηβών του Ν. Βοιωτίας.

Πάντως στο twitter για μια ακόμη φορά γίνεται πάρτυ … καθώς οι φαν του μέσου δεν αφήνουν να πέσουν κάτω οι έκτακτες ανακοινώσεις για λήψη μέτρων και τις υποχρεωτικές αλυσίδες ενόψει χιονοπτώσεων!


Περισσότερες συμβουλές και οδηγίες για την οδική ασφάλεια, τις αλυσίδες και κάθε πληροφορία, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ, στο ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχει και αναλυτική – επικαιροποιημένη ενημέρωση σχετικά με διακοπές -απαγορεύσεις κυκλοφορίας, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κ.λπ. λόγω καιρικών φαινομένων, για όλη την επικράτεια.

Διαφήμιση