Αρχική Special Topics Καιρός: Γιατί είναι διπολικός με 2 εποχές-Όλες οι προβλέψεις!

Καιρός: Γιατί είναι διπολικός με 2 εποχές-Όλες οι προβλέψεις!

Οι μετεωρολόγοι έχουν σηκώσει …τα χέρια ψηλά με τον φετινό καιρό που πλέον τον χαρακτηρίζουν διπολικό(!) με 2 εποχές, όταν φυσικά δεν παρουσιάζει 4 εποχές σε μία εβδομάδα! Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι προβλέψεις για τον καιρό το Σαββατοκύριακο 20-21/1/2024!

0
mistikakipou prostasia fiton apo xioni krio
Διαφήμιση

 

Όταν και ο καιρός είναι διπολικός με 2 αλλά 4 εποχές σε μια εβδομάδα, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον! Κάπως έτσι προετοιμάζονται οι μετεωρολόγοι για την ισχυρή μεταβολή του καιρού που αναμένουμε από το Σάββατο 20/1 στη χώρα μας, μετά απο τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν έχως και την Παρασκευή 19/1 με τον καιρό να μοιάζει καθαρά ανοιξιάτικος!

Σύνταξη: ecozen.gr

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τσουχτερό κρύο αναμένεται να επικρατήσει το Σάββατο 20/1 στα βόρεια της χώρας, με τις κεντρικές και νότιες περιοχές ωστόσο, να διατηρούν τον ανοιξιάτικο καιρό. Το σκηνικό θα αλλάξει σε ολόκληρη την χώρα από την Κυριακή, με χιόνια και ισχυρούς ανέμους.

Ειδικότερα, με δύο αναρτήσεις στην πλατφόρμα Χ ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρθηκε στο τσουχτερό κρύο που έρχεται και το πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες. Στην πρώτη του ανάρτηση τόνισε πως το Σάββατο 20/1 θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα διατηρηθεί υψηλή και την Κυριακή θα σημειώσει αισθητή πτώση από βορρά προς νότο, τονίζοτας επίσης, ότι οι άνεμοι θα είναι ισχυροί, καθώς τοπικά στο Αιγαίο θα αγγίξουν και τα 9 μποφόρ.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που εμφανίζει ο καιρός με διαφορετικές εποχές θα φανούν και την Παρασκευή 18/1 με το θερμόμετρο να δείχνει έως 22 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ενώ, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το σκηνικό του καιρού αλλάζει απότομα μέσα σε ένα 24ώρο! 

ΔΙΠΟΛΙΚΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ-ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Ο καιρός σύμφωνα και με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη την Παρασκευή 19/1 θα είναι ανοιξιάτικος και από την επόμενη (το Σάββατο 18/1) θα ξεκινήσει βαρυχειμωνιά με χιόνια σε αρκετές περιοχές της χώρας! Μάλιστα όπως αναφέρει, πιθανόν ο χιονιάς να απασχολήσει και την πόλη της Θεσσαλονίκης μέσα στο βράδυ του Σαββάτου και αν δεν καταφέρει να φτάσει μέχρι και το κέντρο της πόλης, σίγουρα γύρω γύρω από αυτό σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα από Λαμία και πιο πάνω όπου ίσως έρθουμε αντιμέτωποι με προβλήματα ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα!

Διαφήμιση