Αρχική Special Topics Καιρός: Επιδείνωση-σοκ με πτώση θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς

Καιρός: Επιδείνωση-σοκ με πτώση θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς

Από Άνοιξη…Χειμώνας για το Σαββατοκύριακο 20-21/1 όπου προβλέπεται ότι ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση -σοκ με κύρια χαρακτηριστικά τη βουτιά που θα σημειώσει η θερμοκρασία έως και κατά 10 βαθμούς, τους θυελλώδεις ανέμους, τις βροχές και τα χιόνια!

0
Ζέστη - Κρύο - Χιόνια - Ηλιοφάνεια - Καιρός
Διαφήμιση

Ο χειμώνας θα…τρίξει τα δόντια του το Σαββατοκύριακο 20 και 21/1 με χαρακτηριστικά που θα προκαλέσουν σοκ σε όλους καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση με βουτιά στη θερμοκρασία, θυελλώδεις ανέμους, βροχές και χιόνια!

Σύνταξη: ecozen.gr

Σύμφωνα με το meteo.gr ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο 20-21/01, με  κύρια χαρακτηριστικά:

  •  ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας
  • βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας
  •  χιονοπτώσεις, ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της βόρειας χώρας
  • θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη

Πιο αναλυτικά,  η θερμοκρασία θα παρουσιάσει ραγδαία πτώση το Σάββατο 20/1 στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και την Κυριακή 21/1 στην υπόλοιπη χώρα. Η πτώση θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 10 βαθμούς Κελσίου.

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΜΠΕΛΕΤΣΙ ΣΤΗ ΠΑΡΝΗΘΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν από τις πρώτες ώρες  στα βορειοδυτικά και τα βόρεια, οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επεκταθούν σταδιακά στα κεντρικά, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Παράλληλα, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με χιονοπτώσεις που αναμένονται από το πρωί στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, οι οποίες σταδιακά έως τις βραδινές ώρες θα επεκταθούν σε ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς, καθώς και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας και της Θράκης.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή χιονοπτώσεις αναμένονται και στα ορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου.

Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ορεινά της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, στο Αιγαίο και το νότιο Ιόνιο και από το απόγευμα θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, όπου οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν.

Στους Χάρτες 1 και 2 παρουσιάζεται η βροχή (πράσινες αποχρώσεις) και το χιόνι (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το μεσημέρι και τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου 20/01.

202401201200 rain snow d5n9618vvs3c

Τέλος, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι (7 έως 9 μποφόρ) αναμένονται στο Αιγαίο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

202401201800 rain snow 1nz4yd8fc3538

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο, τόσο λόγω των χιονοπτώσεων και βροχοπτώσεων που αναμένονται όσο και λόγω του παγετού που θα επικρατεί κατά τόπους, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προτρέπει τους πολίτες να συμβουλεύονται την υπηρεσία «Συνθήκες οδικού δικτύου» για τον ασφαλή σχεδιασμό των οδικών μετακινήσεων.

Διαφήμιση