Αρχική Ειδήσεις Δεμένα σκυλιά: Αυξάνεται η επιθετικότητα υπό αυτές τις συνθήκες 

Δεμένα σκυλιά: Αυξάνεται η επιθετικότητα υπό αυτές τις συνθήκες 

Η απομόνωση του σκύλου σας και η έλλειψη κοινωνικής συναναστροφής μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει τόσο στην ψυχολογία του ζώου όσο και σε εσάς όταν το πηγαίνετε-ως οφείλετε εξάλλου-βόλτα με το λουρί του!

0
σκύλοι
Διαφήμιση

Μάλιστα, τα δεμένα σκυλιά τείνουν να βγάζουν μία πρόσθετη επιθετικότητα, όταν συναντάνε άλλους σκύλους. Γι αυτό το λόγο η κοινωνικοποίηση του κατοικίδιου θα πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο.

Η σελίδα Good Dog Training, αποκαλύπτει μια σημαντική πτυχή αυτής της κατάστασης: τη βόλτα με τον σκύλο, που είναι δεμένος με λουρί, και τον χαιρετισμό με άλλα σκυλιά.

Μέσα από το Good Dog Training, μαθαίνουμε πως «οι κατάλληλοι χαιρετισμοί γίνονται όταν τα ζώα κινούνται ελεύθερα και φυσικά, με χαλαρωμένα σώματα». Άρα το λουρί είναι κάτι σαν βασανιστήριο;

Αδρεναλίνη στο φουλ: «Οι σκύλοι δεν πρέπει ποτέ να έρχονται μύτη με μύτη, δεμένοι με σφυχτό λουρί», μαθαίνουμε από την Κάρολιν, ιδρύτρια του Good Dog Training. «Συνήθως έρχονται σε αυτή τη διάδραση με φουλ αδρεναλίνη και και με το σώμα τους να τείνει προς τα μπρος, σε μια στάση που δείχνει επίθεση. Το λουρί περισσότερο τους εμποδίζει από το να χαιρετηθούν ευγενικά και τους προκαλεί νευρικότητα».

Μόνο καυγάδες: “Αντί να να χαιρετηθούν ευγενικά, μύτη με μύτη, και στη συνέχεια να οπισθοχωρήσουν, οι σκύλοι κολλάνε σε αυτήν τη θέση μέχρι να υπάρξει καβγάς,” εξηγεί η Κάρολιν.

Αυτό οδηγεί συχνά σε παρεξηγήσεις. «Μα γιατί φωνάζουν;», αναρωτιούνται οι ιδιοκτήτες σκύλων, ενώ στην πραγματικότητα, εκείνοι ευθύνονται για τη «σύρραξη» των κατοικιδίων τους.

Σκυλιά

Υπάρχει λύση;

«Τα σκυλιά πρέπει να είναι δεμένα με χαλαρά λουριά και χαλαρά σώματα», συμβουλεύει το Good Dog Training. Καθώς οι σκύλοι περιστρέφονται ο ένας γύρω από τον άλλο, οι ιδιοκτήτες πρέπει επίσης να κάνουν το ίδιο.

«Τα λουριά πρέπει να παραμένουν χαλαρά και να μην μπλέκονται, και οι χαιρετισμοί πρέπει να είναι σύντομοι – κάτω από πέντε δευτερόλεπτα. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να παρακολουθούν τον σκύλο για ενδείξεις έντασης ή άγχους και να καλούν αμέσως το σκύλο τους μακριά στην πρώτη στιγμή που συμβεί κάποια εκτροπή».

Θυμήσου κάπου εδώ ότι ο σκύλος σου δεν χρειάζεται να χαιρετάει άλλους σκύλους και μπορεί να περνάει ήρεμα από σημεία που βρίσκονται άλλοι σκύλοι, χωρίς απαραίτητα να χαιρετηθούν.

Επίσης, είναι σημαντικό να ρωτάμε πάντα τον ιδιοκτήτη ενός άλλου σκύλου αν είναι εντάξει να χαιρετήσει το δικό μας, πριν πάρουμε την πρωτοβουλία να προσεγγίσουμε.

Ας μην έχουμε παρεξηγήσεις από το πουθενά!

 

Διαφήμιση