Αρχική Ειδήσεις Χρ.Σταϊκούρας:Επιθεώρησε την πορεία του έργου για τον αυτοκινητόδρομο E65

Χρ.Σταϊκούρας:Επιθεώρησε την πορεία του έργου για τον αυτοκινητόδρομο E65

Σχεδόν έτοιμος είναι πλέον ο αυτοκινητόδρομος Ε65, με την ολοκλήρωση του οποίου πριν από το Πάσχα του τρέχοντος έτους,  εξασφαλίζονται ασφαλείς και γρήγορες μετακινήσεις στην Κεντρική Ελλάδα.

0
αυτοκινητοδρομος
Διαφήμιση

 

 

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας επιθεώρησε σήμερα την πορεία των έργων κατασκευής του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65), ατο πλαίσιο της επίσκεψής του σε εργοτάξιο του Νότιου Τμήματος Λαμία – Ξυνιάδα στη  Φθιώτιδα.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας:«Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να επιβλέψουμε την πορεία εκτέλεσης ενός ακόμη εμβληματικού έργου. Αυτό της κατασκευής του νέου Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος, του Ε65, που συνδέει τη Μακεδονία με τη Νότια Ελλάδα, διασχίζοντας τη Δυτική Θεσσαλία και τη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε:

-Ο αυτοκινητόδρομος που εξασφαλίζει ασφαλείς και γρήγορες μετακινήσεις στην Κεντρική Ελλάδα.

-Ο αυτοκινητόδρομος που ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη.

-Η πορεία υλοποίησης του έργου μέχρι την Καλαμπάκα είναι εξαιρετική, καθώς έχει ολοκληρωθεί το 97% – 98%.

Τα τμήματα Λαμία – Ξυνιάδα και Τρίκαλα – Καλαμπάκα αναμένεται να παραδοθούν, αν δεν υπάρξουν κυρίως καιρικές εκπλήξεις, πριν από το Πάσχα του 2024.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, τα έργα ολοκληρώνονται, η Ελλάδα αποκτά πρόσθετες υποδομές που εξυπηρετούν την κοινωνία και υποστηρίζουν την εθνική οικονομία.

Στη συνέχεια, ο κ. Σταϊκούρας μετέβη και σε εργοτάξιο κατασκευής του Βόρειου Τμήματος, Τρίκαλα – Καλαμπάκα, στα Τρίκαλα, όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

σταικουρας

Το πρόγραμμα του υπουργού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, εν συνεχεία ο κ. Σταϊκούρας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, στις 14:30 μαζί με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Υποδομές, Νίκο Ταχιάο, θα επιθεωρήσουν τις εργασίες της οριστικής αποκατάστασης και απόδοσης στην πόλη, των χώρων που καταλάμβανε το εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στο σταθμό Βενιζέλου.

Τα τμήματα του οδοστρώματος, στις οδούς Εγνατία και Βενιζέλου, τα οποία απελευθερώνονται θα δοθούν στην κυκλοφορία μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Στις 16:00 θα συμμετάσχει στην θεματική ενότητα: «Υποδομές – Μεταφορές – Αστική Κινητικότητα της εκδήλωσης: «2030: Η νέα ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας – Στρατηγική, ορόσημα, προκλήσεις», που διοργανώνουν η «Μακεδονία της Κυριακής» και το makthes.gr.

Διαφήμιση