Αρχική Special Topics Πυραμίδα της Γκίζας: Λύθηκε το μυστήριο με τις κρυμμένες πόρτες;

Πυραμίδα της Γκίζας: Λύθηκε το μυστήριο με τις κρυμμένες πόρτες;

Κοντά στη λύση του μυστηρίου γύρω από τις τρεις κρυμμένες πόρτες μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας φαίνεται ότι βρίσκονται οι αρχαιολόγοι.

0
pyramids of giza
Διαφήμιση

Ο Ζάχι Χαουάς, πρώην υπουργός Επικρατείας για θέματα Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, που ηγείται της ομάδας αρχαιολόγων για να ξεκλειδώσει το μυστήριο είπε στην US Sun για την επικείμενη αποστολή του να ανακαλύψει πού οδηγούν οι πόρτες στην πυραμίδα της Γκίζας.

Αναφέρθηκε στις πέτρινες πόρτες ως την κύρια ανακάλυψη που του άφησε περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις.

«Νομίζω ότι, μέχρι τώρα, οι μυστικές πόρτες που βρήκα μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα είναι πραγματικά μια ανακάλυψη που χρειάζεται να γίνουν πολλές ερωτήσεις και πολλές απαντήσεις. Μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα, βρήκα τις λεγόμενες τρεις πόρτες.

Τη μία στη νότια είσοδο του δεύτερου θαλάμου που έχει δύο χάλκινες λαβές. Είκοσι ένα εκατοστά πίσω από αυτή βρήκαμε μια δεύτερη και στο βόρειο τούνελ βρήκαμε την τρίτη πόρτα με δύο χάλκινα χερούλια», ανέφερε συγκεκριμένα.

Μερικές έρευνες γύρω από τις πόρτες στην πυραμίδα της Γκίζας έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, αλλά δεν έχει βγει ποτέ συμπέρασμα ως προς τον σκοπό τους ή τι πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτές.
Γκιζα πυραμιδα

Μια έρευνα περιλάμβανε τη δημιουργία μιας μικρής τρύπας στην πρώτη νότια πόρτα και την αποστολή μιας κάμερας συνδεδεμένης σε ένα εργαλείο μέσω αυτής.

Έτσι ανακαλύφθηκε μια δεύτερη πόρτα πίσω της. Πιστεύεται ότι θα μπορούσε να κρύβεται ακόμη και μια τέταρτη πόρτα πίσω από τη βόρεια πόρτα, η οποία θα έκανε το σχέδιο συμμετρικό.

Ο Χαουάς υπογράμμισε ότι ελπίζει να «αποκαλύψει το μυστικό της Μεγάλης Πυραμίδας για πρώτη φορά».

Η Μεγάλη Πυραμίδα είναι επίσης γνωστή ως η Πυραμίδα του Khufu και χτίστηκε γύρω στο 2570 π.Χ. ως τελευταίος τόπος ανάπαυσης του φαραώ Χέοπα.

Είναι γνωστό ότι περιέχει τρεις θαλάμους, συμπεριλαμβανομένου του λεγόμενου θαλάμου της βασίλισσας, όπου οι τρεις μυστηριώδεις πόρτες βρίσκονται σε δύο φρεάτια που βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο.

Ο Χαουάς είχε γράψει στο παρελθόν για τις μυστικές πόρτες σε ένα άρθρο του στον Guardian. «Σχεδιάζουμε να καθαρίσουμε το νότιο φρεάτιο από έξω για να μάθουμε αν ανοίγει προς τα έξω. Αν ναι, τότε είναι πιθανό να ήταν μια συμβολική πόρτα για να χρησιμοποιήσει ο βασιλιάς για να περάσει στον Κάτω Κόσμο».

Διαφήμιση