Αρχική Special Topics Ντουμπάι: Παρέμβαση Κ. Μητσοτάκη για την Κλιματική Αλλαγή

Ντουμπάι: Παρέμβαση Κ. Μητσοτάκη για την Κλιματική Αλλαγή

Παρά τις κλιματικές καταστροφές που υπέστη η χώρα μας, αναδύεται μια νέα Ελλάδα” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  στο Ντουμπάι στην παρέμβασή του στην 28η Διάσκεψη των Μερών της Σύμβασης του ΟΗΕ, για την Κλιματική Αλλαγή.Μια Ελλάδα που προσέχει για να έχει και φροντίζει για το μέλλον. 

0
Ntoymp;ai di;askech gia to kl;ima
Διαφήμιση

Την εικόνα της νέας Ελλάδας εν μέσω κλιματικής κρίσης και τα επιτέυγματα της στην κοινή προσπάθεια για την προσαρμογή στις νέες συνθήκες και την ανθεκτικότητα, περιέγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ντουμπάι και τη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή.

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο πρωθυπουργός τόνισε οτι  οι εκπομπές ρύπων του θερμοκηπίου από τη χώρας μας μειώθηκαν κατά 43% σταδιακά από το 2005 καθώς έχουμε στραφεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στη Διάσκεψη στο Ντουμπάι, αναφέρθηκε στις ενέργειες της χώρας μας απέναντι στην κλιματική αλλαγή, και τόνισε την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς των κοινωνιών από τα ακραία  κλιματικά φαινόμενα που αυτή δημιουργεί.

Επισήμανε συγκεριμένα ότι:

  • η χώρα μας μείωσε κατά 8% τη χρήση άνθρακα,
  • αναπτύσσεται ταχύτατα η οικονομία μας μειώνοντας τους ρύπους κατά 43% από το 2005,
  • στρεφόμαστε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έχοντας από τις καλύτερες επιδόσεις στις χώρες της ΕΕ. Η διείσδυση της αιολικής ενέργειας στη χώρα μας τον περασμένο χρόνο, ήταν η 7η παγκοσμίως, είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η αιολική και ηλιακή ενέργεια παράγουν τις μισές μας ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ανανεώνουμε ενεργειακά τις οικίες μας με έναν πρωτόγνωρο τρόπο, και οικοδομούμε μια αλυσίδα αποθήκευσης ενέργειας για τις βιομηχανίες μας, ενώ λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τη σημασία της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας.

Και προανήγγειλε: “Σύντομα θα αυξήσουμε το δυναμικό μας στα υπεράκτια συστήματα παραγωγής ενέργειας, και οι επενδύσεις μας στην ενέργεια εστιάζονται στην ανθεκτικότητα” είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι χρειαζόμαστε τις τεχνολογίες που μειώνουν το κόστος. Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να επενδύσουμε περισσότερους πόρους και να μειώσουμε το κενό της προσαρμογής, και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό το θέμα.

Ανάπτυξη σε αρμονία με την ανθρωπότητα

Ο πρωθυπουργός έκανε μια παραπομπή με νόημα για τον σεβασμό στο ιστορικό παρελθόν όλων των χωρών, λέγοντας:
“Καθώς οικοδομούμε το μέλλον δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το παρελθόν. Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε μια δίκαιη μετάβαση για τις κοινωνίες που βρίσκονται εδώ και έχουν την ευθύνη απέναντι στην κοινή μας κληρονομιά, να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Και πιστεύω ότι εδώ θα βρούμε τη σοφία να οικοδομήσουμε την ανάπτυξη σε αρμονία με την ανθρωπότητα” είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε: “Είναι τεράστιες οι προκλήσεις μας αλλά δεν μπορούμε να απομειώσουμε τα βήματα που έχουμε κάνει”.

Οι χώρες υπό απειλή

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχει ταξινομηθεί μεταξύ των πέντε χωρών που απειλούνται περισσότερο από τις επιπτώσεις του #ClimateChange , αποκάλυψε ο Faustin-Archange Touadéra, Πρόεδρος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας.

 Στο Ντουμπάι περισσότεροι από 70.000 πολιτικοί, διπλωμάτες, ακτιβιστές, χρηματοδότες και ηγέτες επιχειρήσεων συμμετέχουν στη Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή και η ανθρωπότητα αναμένει με αγωνία τις αποφάσεις τους για μια ευκαιρία…στο μέλλον.

Διαφήμιση