Αρχική Special Topics 6η ΕΜΑΚ: Θρήνος για τον διασωστικό σκύλο-αρχιπυροσβέστη Max

6η ΕΜΑΚ: Θρήνος για τον διασωστικό σκύλο-αρχιπυροσβέστη Max

Η 6η ΕΜΑΚ πενθεί την απώλεια του διασωστικού σκύλου -αρχιπυροσβέστη Max που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 13 ετών ενώ είχε υπηρετήσει για περισσότερο από μία 10ετία.

0
Max ΕΜΑΚ
Διαφήμιση

 

Η 6η ΕΜΑΚ θρηνεί για την απώλεια του 13χρονου διασωστικού σκύλου Max που είχε τον βαθμό του αρχιπυροσβέστη και υπηρετούσε ως δίδυμο με τον πυροσβέστη Γιώργο Χατζή ο οποίος εμφανίστηκε απαρηγόρητος για την απώλεια του μοναδικού διασωστικού σκύλου στη Δυτική Ελλάδα!
Σύνταξη: ecozen.gr

iv>

Η Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος αποχαιρετά τον διασωστικό σκύλο και αρχιπυροσβέστη Max.

Ο Max είχε διασώσει 55 ανθρώπους!

Ο Max είχε εκπαιδευτεί στον εντοπισμό αγνοουμένων σε ερείπια και ανοιχτό έδαφος. Επρόκειτο για τον μοναδικό σκύλο με αυτήν την εκπαίδευση στην Δυτική Ελλάδα για αυτό και το έργο του είναι μοναδικό.

Στην ανάρτησή του, το Πυροσβεστικό Σώμα γράφει για το θάνατο του διασωστικού σκύλου: «Αντίο συνάδελφε. Σε ευχαριστούμε για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερες όποτε σου ζητήθηκε. Μας δίδαξες με τον επαγγελματισμό, την επιμονή και υπομονή σου στο πεδίο. Διασωστικός Σκύλος ΠΣ, Αρχιπυροσβέστης Max».

Max ΕΜΑΚ Βράβευση

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018  στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, η ετήσια εκδήλωση βράβευσης «Πρόσωπα της χρονιάς 2017» που διοργανώνει κάθε χρόνο η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ». Στα πρόσωπα που βραβεύτηκαν συμπεριλαμβάνονταν και ο ειδικός διασωστικός σκύλος της 6ης Ε.Μ.ΑΚ. ΜΑΧ με τον συνοδό και εκπαιδευτή του Πυρονόμο Γεώργιο Χατζή, επιβραβεύοντας έτσι το έργο που επιτελεί η Μονάδα και η ανταπόκριση αυτής στην τοπική κοινωνία.

Έζησε 13 χρόνια, από το 2010 έως το 2023

Ο πυροσβέστης Γιώργος Χατζής από την Πάτρα και δίδυμο με τον Max, εμφανίστηκε συντετριμμένος από την απώλεια του συνεργάτη και φίλου του, γράφοντας: «2010- 29/12/2023, Αντίο καλό ταξίδι αγαπημένε μου συνεργάτη φίλε -Ο Διασωστικός σκύλος ΜΑΧ δεν θα ξανακάνει έρευνα»

Η είδηση του θανάτου του 13χρονου Max ξεσήκωσε συγκινητικές αντιδράσεις στα social media, ενώ αρκετοί χρήστες συνέκριναν το γεγονός με τον βασανισμό του σκύλου Όλιβερ στην Αράχωβα, μια υπόθεση που προκάλεσε Πανελλήνια οργή εξαιτίας του αρχικά διαπιστωμένου βιασμού του Όλιβερ που στη συνέχεια δεν επιβεβαιώθηκε από τις Αρχές, αφήνοντας αναπάντητα ερωτηματικά.

Σε ημέρες που η απώλεια είναι ακόμη πιο δυνατή στο X (twitter) υπάρχουν εκατοντάδες αποχαιρετιστήρια μηνύματα που αποδίδουν τιμές στον Max. Μάλιστα σε ανάρτηση γίνεται αναφορά και σε μια διάσωση που είχε κάνει η 6η ΕΜΑΚ και ο Max στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας όπου μετά από έρευνα 2 ωρών εντοπίστηκε Αμερικανός ο οποίος είχε χάσει τον προσανατολισμό του σε δύσβατη περιοχή. Δείτε εδώ

Διαφήμιση