Αρχική Ειδήσεις ΥΜΕ: Ενθάρρυνση για μετάβαση των πολιτών στην πράσινη τεχνολογία

ΥΜΕ: Ενθάρρυνση για μετάβαση των πολιτών στην πράσινη τεχνολογία

Ηλεκτροκίνηση, δημόσια μέσα μεταφοράς και νομοθετικό πλαίσιο που θα ευνοεί τη χρήση της πράσινης τεχνολογίας αποτελούν το “αντίδοτο” του ΥΜΕ στα παλιά ρυπογόνα οχήματα. 

0
αλεξοπουλου
Διαφήμιση

 

Στο πλαίσιο αυτό, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΥΜΕ) στοχεύει στην ενθάρρυνση της χρήσης πράσινων τεχνολογιών, με στόχο τη μείωση των ρύπων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, ιδίως στις αστικές περιοχές, όπως επεσήμανε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τον τομέα των Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, μιλώντας στο 3ο Συνέδριο του ΤΕΕ «Green Deal Greece» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η υφυπουργός Μεταφορών ανέφερε πως ο σχεδιασμός του υπουργείου, ο οποίος ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών, θα ενθαρρύνει τη μετάβαση σε πιο βιώσιμες και αποδοτικές μορφές μεταφορών. Η κα. Αλεξοπούλου τόνισε πως οι δράσεις που υλοποιούνται περιλαμβάνουν την ενίσχυση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την αύξηση των υποδομών φόρτισης, αλλά και τη δημιουργία ευνοϊκού νομικού πλαισίου για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης των πράσινων τεχνολογιών και την ανάγκη εκπαίδευσης για την ομαλή υιοθέτησή τους.

ταχιαος

Ν.Ταχιάος: “Κλειδί” για λύσεις ο διάλογος  και η συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες

Στο 3ο Συνέδριο «Green Deal Greece», του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος μίλησε και  ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, κ. Νίκος Ταχιάος, ο οποίος συνεχάρη το Επιμελητήριο για την μεγάλη επιτυχία του να αλλάξει κατηγορία και να γίνει αναθέτουσα αρχή, σημειώνοντας ότι μπορεί αφενός να βλέπει την πραγματικότητα από την πλευρά του δημοσίου και αφετέρου να γίνει δάσκαλός του, επιτυγχάνοντας καλύτερους χρόνους και αποτελέσματα στα έργα.

Στην συνέχεια, ο υφυπουργός με αφορμή τις καταστροφές και τα έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία έκανε λόγο για την ανάγκη καθημερινής επί τόπου παρουσίας όλων των υπευθύνων και κυρίως σύμπραξης και συνεννόησης με τις τοπικές κοινωνίες. «Δεν έχουμε περιθώρια να περιμένουμε για να πάρουμε τις αποφάσεις, πρέπει να τις πάρουμε τώρα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε, πως οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν αμιγώς τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και πολιτικά.

Πέραν των έργων αποκατάστασης των ζημιών από τα φαινόμενα «Daniel» και «Elias» ο κ. Ταχιάος αναφέρθηκε στα βασικά έργα του ΥΜΕ στην Αττική και συγκεκριμένα στα ρέματα του Ερασίνου και της Ραφήνας, καθώς και στο ζήτημα των διοδίων στην Βαρυμπόμπη, υπογραμμίζοντας ότι ο διάλογος με τους ενδιαφερόμενους και τις τοπικές κοινωνίες είναι απολύτως απαραίτητος, προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις και τόνισε ότι είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Δήμο Κηφισιάς για την άποψη του ότι το εν λόγω σημείο έχει αστικά χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο Υφυπουργός τόνισε ότι πρέπει να αναγνωριστεί ότι διαχρονικά έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος στις υποδομές από το ΥΜΕ και επεσήμανε ότι για τα έργα που μένουν πρέπει να γίνει προτεραιοποίηση έτσι ώστε να μην δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις, ιδίως ως προς τις αποκαταστάσεις των ζημιών και τον χρόνο που χρειάζεται για να ολοκληρωθούν.

Διαφήμιση