Αρχική Ελλάδα Κολοκυθόσουπα από τον Τάσο Αντωνίου

Κολοκυθόσουπα από τον Τάσο Αντωνίου

Κολοκυθόσουπα, γευστική και εύκολη από τον Τάσο Αντωνίου.
0
κολοκυθόσουπα
Διαφήμιση
 Η κολοκυθόσουπα  από τον Τάαο Αντωνίου είναι η αγαπημένη σούπα της σεζόν με γλυκιά κολοκύθα με βελούδινη υφή, σερβίρεται με κρουτόν και λίγο γιαούρτι για εντυπωσιακό αποτέλεσμα!
Πιάτο Σούπες
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Κολοκυθόσουπα
Προετοιμασία: 10λεπτά 
Εκτέλεση: 35λεπτά 
Συνολικός χρόνος: 45λεπτά 
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 266 θερμίδες
κολοκυθόσουπα

Υλικά

  • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
  •  κρεμμύδια μικρά ψιλοκομμένα
  • 4 φλιτζ. κολοκύθα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 1/2 κουτ.γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζ. γάλα με λίγα λιπαρά

Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά):

  • 2 κ.γλ ελαιόλαδο
  • μερικούς ψημένους σπόρους κολοκύθας
  • ή 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια, την κολοκύθα και το σκόρδο με 2 κ.γλ. ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τον ζωμό διαλυμένο σε βρασμένο νερό και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να πάρει βράσει καλύπτοντας με το καπάκι, για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Κατόπιν μεταφέρουμε τη σούπα στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί ένα απαλό μείγμα. Ξαναρίχνουμε πίσω στο κατσαρολάκι και προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με μια κουτάλα ανακατεύουμε και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με 2 κ.γλ. ελαιόλαδο και ψημένους σπόρους κολοκύθας ή εναλλακτικά με 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικά).

Πηγή: https://www.mamapeinao.gr/

Διαφήμιση