Αρχική Special Topics Utqiagvik Αλάσκα: Τελευταίο ηλιοβασίλεμα, άρχισε νύχτα 2 μηνών

Utqiagvik Αλάσκα: Τελευταίο ηλιοβασίλεμα, άρχισε νύχτα 2 μηνών

Η πόλη Utqiagvik στην Αλάσκα αποχαιρέτησε το Σάββατο 18/11 το φως της ημέρας για το υπόλοιπο του 2023, καθώς είναι η πόλη του κόσμου που για τους περίπου 4.927 μόνιμους κατοίκους η νύχτα θα διαρκέσει 2 μήνες και θα ξημερώσει ξανά στις 23 Ιανουαρίου 2024!

0
Alask for everyone; May'12; WRANGELL, ALASKA, USA. Sunset scenic
WRANGELL, ALASKA, USA. Sunset scenic
Διαφήμιση

Η πόλη Utqiagvik στην Αλάσκα (πρώην Barrow) μπαίνει από το Σάββατο 18/11 σε νύχτα διαρκείας μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου 2024 που θα ανατείλει και πάλι ο ήλιος! Οι περίπου 4.927 μόνιμοι κάτοικοι που ζούν στο Utqiagvik στην Αλάσκα, είδαν για τελευταία φορά το ηλιοβασίλεμα καθώς η πόλη εισέρχεται στη λεγόμενη «πολική νύχτα».  Γιατί συμβαίνει αυτό; Πρέπει να εξετάσουμε την κλίση της Γης για να κατανοήσουμε πλήρως αυτόν τον μακρύ, σκοτεινό χειμώνα, αναφέρουν οι μετεωρολόγοι.

Σύνταξη:ecozen.gr

Για να …συστηθούμε το Utqiagvik στην Αλάσκα, είναι μια από τις βορειότερες πόλεις του κόσμου, απέχει περίπου 1.300 μίλια από τον Βόρειο Πόλο, και η βορειότερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ η παρατεταμένη νύχτα που ξεκινά στις 18 Νοεμβρίου  και διαρκεί μέχρι τις 23 Ιανουαρίου αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία! Η  υψηλότερη θερμοκρασία (κατά μέσο όρο κάτω από το μηδέν) καταγράφεται από το Δεκέμβριο έως το Μάρτιο ενώ η χαμηλότερη μπορεί να φτάσει ακόμη και τους -40 βαθμούς Κελσίου. Τα καλοκαίρια τους, ακόμη και στα πιο ζεστά τους, είναι ήπια δροσερά. Φιλοξενεί τους ανθρώπους της φυλής Iñupiat καθώς και πολλούς επιστήμονες που έχουν έρθει στην περιοχή για δουλειά.

Αλάσκα χάρτης απόσταση απο τον ήλιο

Σύμφωνα με το weather.com   που παρακολουθεί το φαινόμενο, αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε περίπου στα δύο τρίτα της διαδρομής μεταξύ της φθινοπωρινής ισημερίας και του χειμερινού ηλιοστασίου. Σε αυτή την εικόνα (πάνω), παρατηρήστε το βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται το Utqiagvik, και πώς η τοποθεσία γέρνει μακριά από τον ήλιο σε αυτό το σημείο του έτους. Η κλίση είναι τόσο μεγάλη που, σε σχέση με το επίπεδο του εδάφους στη βόρεια Αλάσκα, ο ήλιος δεν ξεπερνά ποτέ τον ορίζοντα κατά τη διάρκεια ορισμένων τμημάτων του χειμώνα.

Αλάσκα χάρτης πόλειςο με ηλιο

Συγκρίνετε τη διάρκεια της ημέρας του Utqiagvik με άλλες πόλεις των  ΗΠΑ  και πόσο περισσότερο ηλιακό φως δέχονται αυτές οι πόλεις! Αντίθετα, στη βόρεια Αλάσκα το φως της ημέρας είναι ασταμάτητο γύρω από το θερινό ηλιοστάσιο, όπου ο ήλιος δεν δύει ποτέ για εβδομάδες!

Αλάσκα χάρτησ καληνύχτα στον ηλιο

Οπότε …καληνύχτα στους κατοίκους του Utqiagvik στην Αλάσκα μέχρι του …χρόνου.

Διαφήμιση