Αρχική Special Topics - 2 Praktiker Hellas: Υιοθετεί φυτώριο στην Β. Εύβοια

Praktiker Hellas: Υιοθετεί φυτώριο στην Β. Εύβοια

0
πρακτικερ
Διαφήμιση

 

Στην κάλυψη του τριετούς προϋπολογισμού για τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός νεοσύστατου μικρού δασικού φυτώριου στην Βόρεια Εύβοια, συμβάλλοντας με την παροχή των αναγκαίων υλικών και οικονομικής υποστήριξης προχωράει η Praktiker Hellas.

Πιστή στην Περιβαλλοντική της Υπόσχεση, η εταιρεία Praktiker Hellas στηρίζει δράσεις που συμβάλλουν στην προστασία και διατήρηση ενδημικών φυτικών ειδών της Εύβοιας, που έχουν επηρεαστεί από καταστροφικές πυρκαγιές και τις ακόλουθες δραστηριότητες. H δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το WWF Ελλάς και το Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνιών (ΣΕΔΔΕ), Σωματείο που μεταξύ άλλων, έχει ως στόχο την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της ευρύτερης περιοχής της Εύβοιας από παντός είδους φυσικούς κινδύνους.

Συγκεκριμένα, για την ανάπτυξη του φυτωρίου αξιοποιήθηκε μέρος θερμοκηπίων στις Κεχριές Ευβοίας, ενώ διατέθηκε και εξωτερικός χώρος του κτήματος. Στόχος είναι η καλλιέργεια ενδημικών φυτικών ειδών, με τη συλλογή των πρώτων σπόρων να σημειώνεται ήδη από τον πρώτο μήνα.

Για την καλύτερη δυνατή οργάνωση και υλοποίηση του έργου, ο ΣΕΔΔΕ συνεργάστηκε στενά και ακολούθησε τις υποδείξεις του αρμόδιου Δασαρχείου Λίμνης ενώ βρισκόταν σε στενή επικοινωνία και συνεργασία με τους επιστημονικά υπεύθυνους του έργου: Δρ. Παναγιώτη Τρίγκα, Αν. Καθηγητή στο Εργαστήριο Συστηματικής Βοτανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) και τη Δρ. Δέσποινα Παϊταρίδου από την Δ/νση Δασικών Έργων και Υποδομών του ΥΠΕΝ.

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα αυτής της ενέργειας είναι θετικό και ουσιαστικό, δημιουργώντας οφέλη και για την τοπική κοινωνία και για τη βιοποικιλότητα, συμβάλλοντας με αυτή στην αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων της Β. Εύβοιας και διασφαλίζοντας παράλληλα, την ύπαρξη δέκα ενδημικών ειδών της περιοχής, ειδών που συναντώνται αποκλειστικά εκεί και πουθενά αλλού στον κόσμο.

Η Praktiker στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Σπίτι μας Αλλάζει την Πόλη», δρα με κάθε δυνατό τρόπο για την ενίσχυση του πρασίνου, ξεφεύγοντας από τα στενά όρια της πόλης και υλοποιεί ενέργειες και δράσεις που προσθέτουν αξία στην κοινωνία και δημιουργούν τις βάσεις για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον για όλους.

Περισσότερα για την Περιβαλλοντική Υπόσχεση της Praktiker: environmental-promise

 

 

Διαφήμιση