Αρχική Special Topics Λονδίνο: Τα 2,4 εκατ. ευρώ “έπιασε” το πιο περιζήτητο σκωτσέζικο ουίσκι στον...

Λονδίνο: Τα 2,4 εκατ. ευρώ “έπιασε” το πιο περιζήτητο σκωτσέζικο ουίσκι στον κόσμο

0
Macallan 1926
Διαφήμιση
Τιμή ‘”χρυσάφι” πέτυχε το πιο περιζήτητο σκωτσέζικο ουίσκι στον κόσμο · Πωλήθηκε σε δημοπρασία  του οίκου Sotheby’s στο Λονδίνο στο αστρονομικό ποσό των 2,1 εκατ. αγγλικών λιρών (2,4 εκατ. ευρώ).

Το άκουσμα της τιμής για το σπάνιο αυτό ουίσκι μπορεί να δημιουργεί πονοκέφαλο η ακόμα καλύτερα “hangover”, όμως δεν πρόκειται για ένα απλό ποτό: Το ουίσκι αυτό πέρασε 60 χρόνια ωριμάζοντας σε σκούρα δρύινα βαρέλια σέρι γεγονός που αντικατοπτρίζεται στο χρώμα!

Στην πρόσφατη δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στο Λονδίνο ένα και μοναδικό μπουκάλι ουίσκι Macallan του 1926 “έπιασε” την τιμή του αστρονομικού ποσού των 2,1 εκατ. αγγλικών λιρών (2,4 εκατ. ευρώ), “ζαλίζοντας” τους κοινούς θνητούς.  

Ωστόσο με αυτή την τιμή καταρρίπτεται το ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2019 για το πιο ακριβό αλκοολούχο ποτό που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία, έναντι 1,5 εκατ. Αγγλικές λίρες.

«Δοκίμασα μια μικρή σταγόνα», είπε χαρακτηριστικά στο γαλλικό πρακτορείο. «Είναι πολύ πλούσιο, έχει πολλά αποξηραμένα φρούτα όπως θα περίμενε κανείς, πολλά μπαχαρικά, πολύ ξύλο».

Πρόσθεσε ότι το ουίσκι πέρασε 60 χρόνια ωριμάζοντας σε σκούρα δρύινα βαρέλια σέρι γεγονός που αντικατοπτρίζεται στο χρώμα. «Δεν είναι ουίσκι για να το πάρεις ελαφρά. Είναι ένα πλούσιο, πλούσιο δράμι, αλλά είναι απίστευτο».

Το Adami του 1926 είναι το παλαιότερο Macallan ουίσκι που έχει παραχθεί ποτέ με μόλις 40 φιάλες να έχουν εμφιαλωθεί το 1986. Ωστόσο, δεν διατέθηκαν στην αγορά αλλά αντιθέτως προσφέρθηκαν στους κορυφαίους πελάτες της Macallan.

Διαφήμιση