Αρχική Special Topics Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια! Αισθητός σε Αττική μέχρι και Άργος!

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια! Αισθητός σε Αττική μέχρι και Άργος!

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών στην κλίμακας Ρ’ίχτερ εκδηλώθηκε το πρωί της Πορασκευής στο Προκόπι (Άγιος Γιάννης Ρώσος) Ευβοίας και έγινε αισθητός σε μεγάλα τμήμα της Στερεάς έως και το Άργος!  Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι μέχρι να μελετήσουν τα χαρακτηριστικά του φαινομένου, ενω η περιοχή δεν “δίνει” μεγάλους σεισμούς.

0
ΣΕΙΣΜΟΣ 51.
Διαφήμιση

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών στην κλίμακας Ρίχτερ εκδηλκώθηκε το πρωί της Πορασκευής στο Προκόπι (Αγιος Γιάννης Ρώσος) Ευβοίας και έγινε αισθητός σε μεγάλα τμήμα της Στερεάς έως και το Άργος! Σύμφωνα με τον Β Καρατσταθη Διευθυντή του Γεωδυναμικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το φαινόμενο εξετάζεται απο τους επιστήμονες.

Ο καθηγητής φυσικών καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας  σημείωσε ότι ο ισχυρός σεισμός  (κατά την αρχική εκτίμησή του στα 5 Ρίχτερ),έγινε έντονα αισθητός σε αρκετές περιοχές  αλλά προς ώρας  δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές στην περιοχή. Όπως σημείωσε  πρόκειται για μια συστάδα ρηγμάτων που δίνει συχνά σεισμούς στη συγκεκριμένη  περιοχή. Το θετικό είναι ότι στην Εύβοια δεν καταγράφονται σεισμοί μεγαλύυτεροι απο τα 5 Ρίχτερ! Ο Ευθύμης Λέκκας είπε πως η περιοχή χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμικότητα, «αλλα σε χαμηλά επίπεδα», ωστόσο εκτίμησε πως πιθανόν αυτός να ήταν ο κύριος σεισμός.

Ο κ. Λέκκας συνιστά προσοχή στους οδηγούς  καθώς ο ισχυρός σεισμός μπορεί να προκαλέσει κατολισθήσεις σε κάποια σηνμεία του οδικού δικτύου και καλύτερα οι οδηγοί να αποφεύγουν τέτοιες περιοχές. Συνιστά επίσης στους κατοίκους να μη βρίσκονται σε πολύ παλιά κτίσματα.

Σύμφωνα  με το evima.gr “πανικός επικρατεί αυτή την ώρα στο Μαντούδι Εύβοίας μετά τον μεγάλο σεισμό τον 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή.

Κάτοικοι αλλά και μαθητές έχουν βγει στου δρόμους αυτή την ώρα, όπως ανέφερε στο evima.gr o αντιδήμαρχός Μαντουδίου Γιάννης Καντζούρας, «ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός και είχε διάρκεια μεγάλη, όλοι έχουν βγει στους δρόμους, ο κόσμος τρέμει στο ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού».Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες του evima.gr αυτή την στιγμή γίνεται καταγραφή των ζημιών. Μετά τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ ακολούθησε ισχυρός μετασεισμός 3,7 Ρίχτερ.

Διαφήμιση