Αρχική Ειδήσεις Χιονιάς, βροχές και καταιγίδες το σκηνικό του καιρού από απόψε το βράδυ,...

Χιονιάς, βροχές και καταιγίδες το σκηνικό του καιρού από απόψε το βράδυ, Δευτέρα 27/11

0
ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΚΑΙΡΟΣ. (Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
Διαφήμιση
Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο της η κακοκαιρία Bettina και νέο κύμα έρχεται από απόψε το βράδυ, στη χώρα, με το σκηνικό του καιρού να περιλαμβάνει χιονιά, βροχές αλλά και καταιγίδες.
Σύμφωνα με όσα προβλέπει το meteo.gr, ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό φτάνει από τη βορειοδυτική Ευρώπη στη χώρα μας  και θα κινηθεί νοτιοανατολικά, με την νέα κακοκαιρία να επηρεάζει τη χώρα έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου. Οι βροχές και τοπικά οι ισχυρές καταιγίδες θα είναι πιο έντονες αύριο, Τρίτη, 28 Νοεμβρίου ενώ θα επικρατήσουν και  θυελλώδεις άνεμοι . 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για τη Δευτέρα 27/11 προβλέπονται λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα δυτικά και νότια με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Δυτική Στερεά, στο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Βαθμιαία και μέσα στη νύχτα και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 28/11, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης 28/11, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι έντονες και αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη Θράκη.

Την Τετάρτη 29/11 τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο, όπου έως τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται σε Νότια και Δυτική Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Ήπειρο, Κυκλάδες και τις πρώτες πρωινές ώρες σε Ανατολική Στερεά και Νότια Εύβοια.

Στον παρακάτω Χάρτη 1, δίνεται το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής από τη Δευτέρα 27/11 έως και την Τετάρτη 29/11/2023.

 

Χάρτης 1
Χάρτης 1

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη 28/11, όπου αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα, κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).

Παράλληλα, την Τρίτη 28/11 αναμένεται σημαντική ενίσχυση των νότιων-νοτιοδυτικών ανέμων με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 29/11/2023. Στον παρακάτω Χάρτη 2, παρουσιάζεται η μέγιστη ένταση και η διεύθυνση των ανέμων για την Τρίτη 28/11.

 

Χάρτης 2
Διαφήμιση