Αρχική Ειδήσεις ΟΑΣΘ: Με 150 οδηγούς η ενίσχυση του στόλου στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης

ΟΑΣΘ: Με 150 οδηγούς η ενίσχυση του στόλου στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης

0
λεωφορεία Θεσσαλονίκη
Διαφήμιση

Το “πράσινο φως” για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στο στόλο των λεωφορείων της Θεσσαλονίκης έδωσε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, με την έγκριση της διαδικασίας πρόσληψης 150 νέων οδηγών στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Ειδικότερα, μετά την υπογραφή της Κοινής Απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας, εγκρίνεται η έναρξη των διαδικασιών για την πρόσληψη 150 οδηγών στον ΟΑΣΘ. Η απόφαση αφορά σε άτομα ειδικότητας ΔΕ Οδηγών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έως οκτώ μήνες, στον Οργανισμό.

Οι νέες προσλήψεις έρχονται σε συνέχεια σειράς μέτρων που έχουν ήδη  δρομολογηθεί, με σκοπό τη βελτίωση των συγκοινωνιακών υπηρεσιών που προσφέρει ο Ο.Α.Σ.Θ., ενόψει και της διαχείρισης των νέων κυκλοφοριακών συνθηκών, που θα προκύψουν από την έναρξη των εργασιών κατασκευής της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (Flyover).

Υπενθυμίζεται, ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αναλάβει υπηρεσία 20 επιπλέον οδηγοί, μέσω εσωτερικών μετακινήσεων στον Οργανισμό.

Επιπλέον, έχει ήδη αποφασιστεί η δρομολόγηση τριών υποστηρικτικών γραμμών express σε συνεργασία με τον Ο.Σ.Ε.Θ., στις οποίες εντάσσονται 16 λεωφορεία, ενώ σε αμέσως επόμενη φάση θα προστεθούν έως και τρεις επιπλέον γραμμές.

Επιχορήγηση 78,7 εκατ. ευρώ για τις απαλλαγές και εκπτώσεις εισιτηρίων στους δικαιούχους επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας 

Αποζημίωση ύψους 78,749 εκατ. ευρώ χορηγείται στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε.) για την απρόσκοπτη άσκηση κοινωνικής πολιτικής, με απαλλαγές και εκπτώσεις εισιτηρίων στους δικαιούχους που προβλέπονται από τη νομοθεσία, με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Η απόφαση, σε συνέχεια της σχετικής ΚΥΑ που συνυπέγραψε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθανάσιο Πετραλιά και την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, αφορά στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2023 και προβλέπει την παροχή δικαιώματος μετακίνησης με πλήρη ή μερική απαλλαγή από την καταβολή κομίστρου στις αστικές συγκοινωνίες, στις κατηγορίες επιβατών που έχουν προσδιοριστεί ως δικαιούχοι.   

Διαφήμιση