Αρχική Ειδήσεις Χρ.Αλεξοπούλου: Τον Απρίλιο τα πρώτα 250 ηλεκτρικά “πράσινα” λεωφορεία σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Χρ.Αλεξοπούλου: Τον Απρίλιο τα πρώτα 250 ηλεκτρικά “πράσινα” λεωφορεία σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Την ερχόμενη Άνοιξη και συγκεκριμένα μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα πρώτα 250 ηλεκτρικά “πράσινα” λεωφορεία που θα ενισχύσουν το στόλο των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

0
ilektrika leoforeia3
Διαφήμιση

Την ερχόμενη Άνοιξη και συγκεκριμένα μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα πρώτα 250 ηλεκτρικά “πράσινα” λεωφορεία που θα ενισχύσουν το στόλο των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Ήδη, όπως έκανε γνωστό η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ανοίγοντας τις εργασίες του 6ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2023, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, έχει δρομολογηθεί για τις επόμενες ημέρες η υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια των 250 ηλεκτρικών λεωφορείων, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον ερχόμενο Απρίλιο. Παράλληλα, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το δεύτερο διαγωνισμό προμήθειας επιπλέον 650 λεωφορείων. Στόχος της Κυβέρνησης είναι να δρομολογηθούν περισσότερα ηλεκτρικά “πράσινα” λεωφορεία σε όλη την Ελλάδα και να επιστρέψει ο κόσμος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αναφορικά με τη βελτίωση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας στη χώρα, η κα Αλεξοπούλου τόνισε πως αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Άμεσα ενεργοποιείται η Επιτροπή που θα εργασθεί για την εφαρμογή του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας 2021-2030.

Σε ό,τι αφορά στην ηλεκτροκίνηση, η υφυπουργός επεσήμανε ότι στην Ελλάδα το μερίδιο αγοράς στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων άγγιξε το 10%, στο οκτάμηνο. Πρόσθεσε πως στόχος είναι η δημιουργία τουλάχιστον 25 χιλιάδων σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ως το 2030.

αλεξοπουλου

Στα 187 εκατ. ευρώ το κόστος για την αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου από την κακοκαιρία

Σχετικά με τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» στο σιδηροδρομικό δίκτυο, η Υφυπουργός Μεταφορών επισήμανε πως τα έργα θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες ώστε να επιτευχθεί πλήρης επαναφορά της ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρόμου σε κανονικές συνθήκες. Επίσης μετέφερε την εκτίμηση ότι το κόστος για την επισκευή και αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου θα ανέλθει στα 187 εκατ. ευρώ.

Η κα Αλεξοπούλου αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε στη Λάρισα με τις διοικήσεις των οκτώ ΚΤΕΛ της Θεσσαλίας για τα προβλήματα που ενέσκηψαν μετά την κακοκαιρία. Υπογράμμισε ότι όλες οι αστικές και υπεραστικές γραμμές στη Θεσσαλία εξυπηρετούνται κανονικά, ενώ έχουν σημειωθεί ζημιές στις υποδομές αμαξοστασίων.

Διαφήμιση