Αρχική Special Topics Μεσσηνία: Ο “άγνωστος” ναός του Ποσειδώνα που ήρθε στο φως

Μεσσηνία: Ο “άγνωστος” ναός του Ποσειδώνα που ήρθε στο φως

0
poseidon main.jpg 1
Διαφήμιση

Μπορεί στην αρχαιότητα να θεωρείτο ένας ιδιαίτερα σπουδαίος ναός και Ιερό, αφιερωμένο  στο θεό Ποσειδώνα, εντούτοις η θέση του εντοπίστηκε, όπως όλα δείχνουν, μόλις πρόσφατα, με τους αρχαιολόγους να βρίσκονται πολύ κοντά στα …ίχνη του.

Μάλιστα, ο Στράβων στα ιστορικά του αρχεία ανέφερε για έναν σημαντικό ναό, σε λοφώδη περιοχή της Τριφυλίας Τον σημαντικό ναό του Ποσειδώνα στην Τριφυλλία, τον οποίο αναφέρει στα ιστορικά αρχεία ο Στράβων, τον 1ο αιώνα μ.Χ. φαίνεται πως ανακάλυψε ομάδα αρχαιολόγων.

Σύμφωνα με τo archeology.org, ο Στράβων περιέγραψε τον ναό ως πολύ σημαντικό, μεγαλειώδη, αφιερωμένο στον θεό του νερού, τον Ποσειδώνα και τον προσδιόριζε σε λοφώδη περιοχή της Τριφυλίας, κατά μήκος της δυτικής ακτής της Πελοποννήσου.

Οι αρχαιολόγοι δεν είχαν εντοπίσει την ακριβή τοποθεσία του ναού. Ομάδα ερευνητών, ωστόσο, με επικεφαλής την Αυστριακή Birgitta Eder, του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ήλιδας, πιστεύουν ότι έχουν επιτέλους ανακαλύψει πιθανά ίχνη του ιερού.

poseidon1

Ο ναός του Ποσειδώνα βρέθηκε στη θέση Κλειδί-Σαμικόν, όπου η ομάδα αποκάλυψε πέτρινα θεμέλια ενός ναού μήκους τουλάχιστον 90 ποδιών, καθώς και ένα θραύσμα από μια μεγάλη μαρμάρινη λεκάνη νερού.

Η Έντερ εξηγεί ότι η διάταξη της κατασκευής και τα κεραμίδια στέγης από τερακότα που χρησιμοποιούνται για να γεμίσουν το χώρο μεταξύ των τοίχων του, υποδηλώνουν ότι χτίστηκε τον έκτο αιώνα π.Χ.

«Αυτό ήταν ένα σημαντικό μνημειακό κτίριο με δύο εσωτερικά δωμάτια και πιθανώς μια μπροστινή και πίσω αίθουσα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Θα ήταν μια περίοπτη τοποθεσία και ένα κεντρικό σημείο συνάντησης για τις περιφερειακές πόλεις της Τριφυλίας».

Με πληροφορίες από το skai.gr

Διαφήμιση