Αρχική Special Topics Λωρίδα της Γάζας: Καταιγίδα από ισχυρούς βομβαρδισμούς -Χωρίς τηλεπικοινωνίες και ίντερνετ

Λωρίδα της Γάζας: Καταιγίδα από ισχυρούς βομβαρδισμούς -Χωρίς τηλεπικοινωνίες και ίντερνετ

Η Λωρίδα της Γάζας  δέχεται ισχυρούς βομβαρδισμούς που έχουν τη μορφή …καταιγίδας από το απόγευμα της Παρασκευής 27/10. Χωρίς τηλεπικοινωνίες και ίντερνετ η περιοχή!

0
Λωρίδα της Γάζας βομβαρδισμοί
(φωτο: VIA REUTERS)
Διαφήμιση

 

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους πολίτες να μετακινηθούν στον νότο, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Παρασκευής σφυροκόπημα από ισχυρούς βομβαρδισμούς στη λωρίδα της Γάζας.

Σύνταξη: ecozen.gr

  Την είδηση για τους ισχυρούς βομβαρδισμούς  στη Λωρίδα της Γάζας μετέδωσαν αρχικά ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου από τη Λωρίδα της Γάζας. Μάλιστα σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδίδει το the jerusalim post, οι επιθέσεις γίνονται από αέρος, θαλάσσης, ενώ τα χερσαία στρατεύματα των IDF εντείνουν τις προσπάθειες για την καταστροφή της Χαμάς στη Γάζα.

Αργά την Παρασκευή το The Jerusalem Post μετέδωσε ότι οι  Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την παύση των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα για να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια, καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα στους αμάχους εκεί, όπως δήλωσε  ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι. Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι αν η απομάκρυνση των ομήρων από τη Γάζα απαιτεί μια τοπική προσωρινή παύση, τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «είναι προετοιμασμένες σε όλα τα μέτωπα για να διαφυλάξουν την ασφάλεια του Ισραήλ». Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θεωρεί «εθνικό καθήκον» την επιστροφή των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Γάζα.

Τα χερσαία στρατεύματα των IDF επεκτείνουν τις προσπάθειές τους μέσα στη Γάζα για να διαλύσουν την τρομοκρατική υποδομή της Χαμάς, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής 27/10  ο εκπρόσωπος των IDF Ντάνιελ Χαγκάρι.

Ο Hagari δήλωσε ότι 310 στρατιώτες έχουν αναγνωριστεί ως νεκροί από τη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Μέχρι στιγμής, μόνο δύο από τους 229 γνωστούς ομήρους έχουν απελευθερωθεί. Η Χαμάς υποστήριξε ότι 50 όμηροι είχαν σκοτωθεί. “Τις τελευταίες ώρες, έχουμε αυξήσει σημαντικά τις επιθέσεις μας στη Γάζα”, είπε κατά τη διάρκεια βραδινής ενημέρωσης  σημειώνοντας ότι οι επιθέσεις γίνονται από αέρος, θαλάσσης και ξηράς.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το The Jerusalim Post το NetStream, σχετικά με τους ισχυρούς βομβαρδισμούς που ξέσπασαν, ένας βασικός πάροχος διαδικτύου στη Λωρίδα της Γάζας, διέκοψε την παροχή υπηρεσιών, σημείωσε η παγκόσμια υπηρεσία παρακολούθησης του διαδικτύου NetBlocks σε ανάρτησή της στο X την Παρασκευή.

Γάζα χερσαία επίθεση!

Το γράφημα που μοιράστηκε η εταιρεία παρακολούθησης του διαδικτύου δείχνει ότι η συνδεσιμότητα του δικτύου στην “Παλαιστίνη” άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία στις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα που οι τρομοκράτες της Χαμάς δολοφόνησαν 1.400 κατοίκους του νότιου Ισραήλ και αιχμαλώτισαν εκατοντάδες άλλους.

Οι βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου» ανέφερε η Χαμάς, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «προετοιμάζεται για σφαγές».

Διαφήμιση