Αρχική Ειδήσεις ΕΟΤ: Οι γαστρονομικοί θησαυροί από την Κρήτη “ταξιδεύουν “στη Σερβία

ΕΟΤ: Οι γαστρονομικοί θησαυροί από την Κρήτη “ταξιδεύουν “στη Σερβία

0
ΦΩΤΟ 1
Διαφήμιση

 

Τηλεοπτικά γυρίσματα, μέσα από τα οποία οι γαστρονομικοί θησαυροί της κρητικής κουζίνας ταξιδεύουν στη Σερβία και σε όλα τα Βαλκάνια, πραγματοποίησε στην Ανατολική Κρήτη το σερβικό συνδρομητικό κανάλι Kitchen Tv. 

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής (Press Trip),που διοργάνωσε η Υπηρεσία Εξωτερικού ΕΟΤ Σερβίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης για την παραγωγή τεσσάρων επεισοδίων που θα προβληθούν σε όλες τις βαλκανικές χώρες.

Η τετραμελής ομάδα από τη Σερβία-αποτελούμενη από τον διευθυντή του καναλιού, τον παρουσιαστή της εκπομπής και 2 τεχνικούς του καναλιού- είχε την ευκαιρία να ανακαλύψει ποιοι είναι οι αυθεντικοί γαστρονομικοί θησαυροί της φημισμένης κρητικής κουζίνας ανά τον κόσμο και να απολαύσουν το ανυπέρβλητο φυσικό κάλλος που διαθέτει η Κρήτη.

 

Τα μέλη του συνεργείου του Kitchen Tv, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Ε. Βουγιουκαλάκη, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξωτερικού Ε.Ο.Τ. Σερβίας κ. Κακούτης, η εκπρόσωπος του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας κ. Ελένη Ηγουμενάκη και ο ιδιοκτήτης τοπικού ρακοκάζανου

Προσκεκλημένοι του ΕΟΤ Σερβίας και της Περιφέρειας Κρήτης ήταν οι:

– Ivan Nikolic, Διευθυντής Kitchen TV

–Jakov Jevtovic, παρουσιαστής

–Drasko Plavcic, Διευθυντής Φωτογραφίας στο Kitchen TV

-Aleksandar Despotovic, κάμεραμαν/κινηματογραφιστής

Οι κ.κ. Nikolic και Jevtovic κατά τη διάρκεια γυρίσματος στη Σητεία

Τα μέλη του συνεργείου του Kitchen TV, είχαν την ευκαιρία να συγκεντρώσουν υλικό από την παρασκευή χαρακτηριστικών τοπικών κρητικών πιάτων και εδεσμάτων όπως είναι η νεράτη, τα καλτσούνια κ.α., και να καταγράψουν στην κάμερα τους ιδιαίτερους τρόπους μαγειρέματος τοπικών συνταγών όπως π.χ. το αντικριστό και την κακαβιά.

Επίσης, επισκέφτηκαν τους χώρους παρασκευής τοπικών ποτών (ρακοκάζανα), ιστορικές μονές (Ιερά Μονή Τοπλού) και τοπικά παραδοσιακά εστιατόρια. Περιηγήθηκαν ακόμη σε τοπικές αγορές στις πόλεις του Ηρακλείου και Σητείας.

 

Οι κ. κ. Jevtovic και Plavcic κατά τη διάρκεια γυρίσματος στην περιοχή Χιόνα

Το ταξίδι και η κρητική φιλοξενία, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στα μέλη του Kitchen Tv, οι οποίοι δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους από την πληθώρα αυθεντικών εμπειριών που μπορεί να βιώσει ο επισκέπτης στο νησί της Κρήτης. Τους φιλοξενούμενους συνόδευσε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξωτερικού Ε.Ο.Τ. Σερβίας, Γεώργιος Κακούτης.

 

Διαφήμιση