Αρχική Special Topics - 2 ΔΕΠΑ Εμπορίας: Καύσιμο -“γέφυρα” το φυσικό αέριο για την πράσινη μετάβαση

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Καύσιμο -“γέφυρα” το φυσικό αέριο για την πράσινη μετάβαση

0
depa
Διαφήμιση

 

Τις προκλήσεις που εμπεριέχει η διαδικασία της πράσινης μετάβασης σε εθνικό επίπεδο επεσήμανε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Ιωάννης Παπαδόπουλος κατά την τοποθέτησή του στο 3rd Economist Metropolitan Summit, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τη μετάβαση προς μία νέα πραγματικότητα για την επίτευξη της οποίας, στη ΔΕΠΑ Εμπορίας γίνονται συντεταγμένες προσπάθειες/ενέργειες για να επιτευχθεί ομαλά κι αποτελεσματικά, επενδύοντας σε στρατηγικές υποδομές και προγράμματα.

Ειδικότερα, ο κ.Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στον καίριο ρόλο της ΔΕΠΑ στη διαδικασία της απολιγνιτοποίησης, έχοντας θέσει την ενεργειακή μετάβαση ως προτεραιότητα, οδηγώντας τις εξελίξεις στο πεδίο αυτό, αλλά και διαμορφώνοντας το βιώσιμο αύριο της εγχώριας ενεργειακής αγοράς. «Έχουμε καταρτίσει και υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο business plan, στο πλαίσιο του οποίου η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει μετασχηματιστεί σε μια καθετοποιημένη ενεργειακή εταιρεία, ικανή να καλύψει το σύνολο των ενεργειακών αναγκών των πελατών της αλλά και να συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μέσω συντεταγμένων κινήσεων και επενδύσεων για την ανάπτυξη του πράσινου χαρτοφυλακίου της», σημείωσε χαρακτηριστικά.

depa

Επιπροσθέτως, κατά την τοποθέτηση του κ. Παπαδόπουλου αναδείχθηκε ο καθοριστικός ρόλος του φυσικού αερίου ως καύσιμο-γέφυρα και η αναγκαιότητα της  αυξημένης συμμετοχής του στο ενεργειακό μείγμα, αλλά και της διαφοροποίησης πηγών και οδεύσεων προμήθειας καθώς και της αναβάθμισης των δυνατοτήτων αποθήκευσης φυσικού αερίου, μία συνθήκη που δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα να αποτελέσει περιφερειακό ενεργειακό κόμβο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Προς αυτή τη στόχευση, η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει χτίσει ισχυρές συμμαχίες και συνέργειες για την προάσπιση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας εξασφαλίζοντας μακροχρόνιες συμφωνίες με ευνοϊκότερους όρους και αυξάνοντας την προμήθεια LNG.  Παράλληλα, χτίζει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ, εισήλθε στον κλάδο της ηλεκτροπαραγωγής και έχει ήδη κάνει  τα πρώτα βήματα για την αξιοποίηση του υδρογόνου και του βιομεθανίου ως καύσιμα, συμμετέχοντας και αναπτύσσοντας καινοτόμα, πιλοτικά προγράμματα που υπηρετούν την εθνική ενεργειακή στρατηγική και δίνουν στη ΔΕΠΑ πολύτιμη τεχνογνωσία καθιστώντας την πρωτοπόρο σε αυτό το εγχείρημα.

 

Διαφήμιση