Αρχική Special Topics Avaaz: Σκληρές εικόνες στη Λωρίδα της Γάζας-Η απανθρωπιά στην άλλη “όψη” του...

Avaaz: Σκληρές εικόνες στη Λωρίδα της Γάζας-Η απανθρωπιά στην άλλη “όψη” του ίδιου νομίσματος

Την άλλη “όψη” του ίδιου νομίσματος, με την ίδια σκληρή πραγματικότητα αναδεικνύουν τα στοιχεία και οι εικόνες για όσα διαδραματίζονται και στη Λωρίδα της Γάζας. Οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του κόσμου, ο μισός πληθυσμός της οποίας αποτελείται από μικρά παιδιά αποτυπώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο την απανθρωπιά του πολέμου!

0
φωτο1
Διαφήμιση

Τον κώδωνα για αυτή τη νέα μορφή γενοκτονίας που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας κρούει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Avaaz, κάνοντας λόγο για μία πόλη που είναι ουσιαστικά ένα νηπιαγωγείο-φυλακή, κι όμως βομβαρδίζεται ολοσχερώς!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο Avaaz, ο μισός πληθυσμός της Γάζας είναι παιδιά, ενώ ο στρατός του Ισραήλ έχει ρίξει ήδη πάνω από 6.000 βόμβες, χτυπώντας σχολεία, σπίτια κι οδούς εκκένωσης. Παιδιά τρέχουν να σωθούν απ’ τους πυραύλους και συνθλίβονται κάτω απ’ τα ερείπια. Αλλά ακόμα κι αν καταφέρουν να ξεφύγουν απ’ τις βόμβες… το φαγητό και το νερό τελειώνουν και τα νοσοκομεία σύντομα δεν θα έχουν ρεύμα.

Τώρα ο ΟΗΕ προειδοποιεί για πιθανή γενοκτονία.

Η φρίκη που διέπραξε η Χαμάς είναι αδιανόητη, αλλά τα παιδιά της Γάζας είναι αθώα, Ήδη ο Avaaz είναι σε επαφή με Παλαιστίνιους γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται ακόμα παρά τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι τραυματισμοί είναι καταστροφικοί, κι οι γιατροί χρειάζονται επειγόντως πόρους για ιατροφαρμακευτικές προμήθειες, όταν κι αν επιτραπεί η ανθρωπιστική βοήθεια. Θα χρηματοδοτήσουμε επίσης καταφύγια έκτακτης ανάγκης, καταυλισμούς προσφύγων κι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς η βία εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές της Παλαιστίνης. Το μήνυμα της Avaaz, “Μαζί θα δώσουμε τη δυνατότητα σε ανθρωπιστικές ομάδες να συνεχίσουν να σώζουν ζωές στο διαρκώς μεταβαλλόμενο χάος”.

Mideast Israel Palestinians

Γάζα: Η υπαίθρια φυλακή του κόσμου

Η Γάζα είναι μια στενή λωρίδα γης, που συχνά αποκαλείται «υπαίθρια φυλακή» και φιλοξενεί περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους. Οι μισοί απ’ αυτούς είναι παιδιά, με τις βασικές ανάγκες τους να περιορίζονται απ’ τον ισραηλινό αποκλεισμό τα τελευταία 16 χρόνια.

Τα παιδιά της Γάζας γεννήθηκαν κι είναι παγιδευμένα σ’ έναν φαύλο, άνισο πόλεμο. Δεν έχουν πού να τρέξουν να σωθούν κι οι βομβαρδισμοί πρόκειται να ενταθούν. Η κατάσταση είναι απίστευτα ασταθής, αλλά μαζί μπορούμε να δώσουμε σε ανθρωπιστικές ομάδες τη δύναμη να προσαρμοστούν και να κλιμακώσουν την ανταπόκρισή τους στις πιο φρικτές συνθήκες.

Η Γάζα χρειάζεται βοήθεια, αυτή τη στιγμή. Κι όσες κι όσοι μάχονται ενάντια σ’ έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη χρειάζονται μια παγκόσμια κοινότητα που να υπερασπίζεται την ειρήνη και τη δικαιοσύνη στο πλάι τους. Το Avaaz το κάνει εδώ και χρόνια, μαζί με εκστρατείες για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη σιωπηλή γενοκτονία του Σουδάν, συγκεντρώνοντας αρκετές δωρεές προκειμένου:

  • Να παρέχονται πόροι για πολύτιμες προμήθειες έκτακτης ανάγκης για τους άμαχους, μεταξύ των οποίων φάρμακα, κουτιά πρώτων βοηθειών, καύσιμα κι ασθενοφόρα.
  • Να στηριχθούν Παλαιστίνιοι γιατροί, νοσηλευτές κι εθελοντές, βοηθώντας στην παροχή τροφίμων και καταφυγίων καθώς εκτυλίσσεται η κτηνωδία.
  • Να στηριχθούν όπως χρειάζεται ανθρωπιστικές ομάδες σε άλλες περιοχές της Παλαιστίνης όπου επίσης εξαπλώνονται η βία κι η αστάθεια.
  • Να επισπευθούν οι διαδικασίες μιας εκστρατεία ταχείας δράσης για να σωθούν τα παιδιά της Παλαιστίνης και του Ισραήλ απ’ τον πόλεμο, ξεκινώντας με την απελευθέρωση των παιδιών που κρατούνται όμηροι απ’ το Ισραήλ και τη Χαμάς.
  • Να ενισχυθεί η Ομάδα Δράσης της Avaaz για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ώστε να αγωνιστεί για δικαιοσύνη για τα θύματα του πολέμου, των γενοκτονιών και του απαρτχάιντ σ’ όλο τον κόσμο.
Διαφήμιση