Αρχική Special Topics Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 2.445 νεκροί και 9.240 τραυματίες από τον φονικό σεισμό 6,3...

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 2.445 νεκροί και 9.240 τραυματίες από τον φονικό σεισμό 6,3 ρίχτερ

Το Αφγανιστάν θρηνεί χιλιάδες νεκρούς  καθώς ο φονικός σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών προκάλεσε τεράστιές  καταστροφές! Τους 2.445 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 9.240!

0
Αφγανιστάν σεισμός
Διαφήμιση

Το Αφγανιστάν  θρηνεί χιλιάδες νεκρούς από το διπλό φονικό σεισμό  καθώς στους 2.445 έφθασε ο αριθμός των νεκρών,  ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 9.240, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή 8/10  η κυβέρνηση των Ταλιμπάν.

Στο Αφγανιστάν οι επιστήμονες μιλούν για τον φονικότερο σεισμό που έχει πλήξει τη χώρα εδώ και χρόνια! Εν μέσω σύγχυσης για τον απολογισμό των θυμάτων, ο αριθμός των νεκρών από τις  σεισμικές δονήσεις του Σαββάτου 7/10 αυξήθηκε σε 2.445 από τους 500 το πρωί, της Κυριακής  όπως είχε αναφέρει νωρίτερα εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου, και από τους 16 το βράδυ του Σαββάτου
Οι σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν το Σάββατο σε απόσταση 35 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πόλης Χεράτ, με μια από αυτές να έχει μέγεθος 6,3 βαθμούς, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών (USGS).
Ο Μουλάχ Τζανάν Σαγίκ, εκπρόσωπος του υπουργείου διαχείρισης καταστροφών, δήλωσε στο Reuters ότι 2.445 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 9.240 τραυματίστηκαν και 1.329 σπίτια καταστράφηκαν. 
Πάνω από 200 νεκροί έχουν μεταφερθεί σε διαφορετικά νοσοκομεία, δήλωσε ο δρ. Ντάνις, αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας της Χεράτ, στο Reuters. «Οι περισσότεροι είναι γυναίκες και παιδιά». Οι νεκροί «έχουν μεταφερθεί σε πολλά σημεία -στρατιωτικές βάσεις, νοσοκομεία», δήλωσε ο ίδιος.

Η ισχυρότατη σεισμική δόνηση των 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στα δυτικά της χώρας, το Σάββατο, με τον αριθμό των τραυματιών να δημιουργεί επίσης τρόμο.

Γίνεται μάλιστα λόγος ακόμη για 500 τραυματίες, ενώ το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού εντοπίζεται 25 μίλια νοτιοδυτικά της πόλης Χεράτ και ακολούθησε μετασεισμική δόνηση 5,5 Ρίχτερ. Η Χεράτ βρίσκεται 120 χιλιόμετρα ανατολικά των συνόρων με το Ιράν και θεωρείται η πολιτιστική πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Εκτιμάται ότι στην επαρχία ζουν 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας για το 2019.

Η χώρα πλήττεται συχνά από σεισμούς – ιδίως στην οροσειρά Hindu Kush, καθώς βρίσκεται κοντά στη συμβολή της ευρασιατικής και της ινδικής τεκτονικής πλάκας.

&nbs

Διαφήμιση