Αρχική Special Topics Συναγερμός για νέο κύμα κακοκαιρίας στην Κεντρική Ελλάδα-μηνύματα 112 (Βίντεο)

Συναγερμός για νέο κύμα κακοκαιρίας στην Κεντρική Ελλάδα-μηνύματα 112 (Βίντεο)

Σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, αναμένεται να εκδηλωθεί το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα εκδηλωθεί τα επόμενα 24ωρα και ήδη από το απόγευμα της Κυριακής 24/9, έχουν σταλεί προειδοποιητικά μηνύματα του «112» στους κατοίκους σε Φθιώτιδα, Θεσσαλία, Σποράδες και Βόρεια Εύβοια. Τα μηνύματα συστήνουν περιορισμό στις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

0
Βόλος πλημμύρα!!!
Διαφήμιση
Το νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας  που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα τα επόμενα 24ωρα, έχει σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση και την Πολιτική Προστασία, ενώ αυτή τη φορά ενεργό ρόλο έχει και ο στρατός! 

Ο μεγαλύτερος όγκος νερού αναμένεται να πέσει στη Φθιώτιδα, η οποία υπολογίζεται ότι θα δεχθεί 200 χιλιοστά βροχής σε διάστημα τριών ημερών. Οι πιο δύσκολες μέρες θα είναι η Τρίτη και η Τετάρτη (26-27/09), όπως και οι επόμενες μέρες χωρίς ωστόσο τα καιρικά φαινόμενα τόσο έντονα.

Αντίστοιχα έντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα και στις υπόλοιπες περιοχές όπου εστάλησαν τα μηνύματα του «112», με την Φθιώτιδα όμως να βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Κακοκαιρία σύσκεψη στρατός Λάρισα
Στιγμιότυπο από την έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι περιοχές της δυτικής Θεσσαλίας είναι που κινδυνεύουν περισσότερο, καθώς η κατάσταση είναι ήδη επιβαρυμένη από την επέλαση της κακοκαιρίας «Daniel» το προηγούμενο διάστημα. Ο κίνδυνος έγκειται στο ότι ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας έχει φτάσει πολύ ψηλά και υπάρχουν φόβοι ότι το έδαφος θα έχει μηδενική δυνατότητα απορρόφησης νερού.

Πιο συγκεκριμένα, προειδοποιητικό μήνυμα για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα φέρει η νέα κακοκαιρία από τη Δευτέρα 25/9 ήχησε στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων τεσσάρων περιοχών. Το μήνυμα  εστάλη σε Θεσσαλία, Σποράδες, Φθιώτιδα και Βόρεια Εύβοια.

⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

🆘 Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) από πρωινές ώρες της 25/9 και για τα επόμενα δύο 24ώρα σε ευρύτερη περιοχή #Θεσσαλίας, #Σποράδες, #Φθιώτιδα & βόρεια #Εύβοια

‼️ Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων…

— 112 Greece (@112Greece) September 24, 2023

Αναλυτικά όσα αναφέρει η επείγουσα ειδοποίηση:

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) από πρωινές ώρες τις 25-09-2023 και τα επόμενα δύο 24ωρα στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών.

Η σύσκεψη στη Λάρισα

Σε ευρεία σύσκεψη στη Λάρισα, για το νέο κύμα κακοκαιρίας, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Διοικητής 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιοπλός, ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικής Θεσσαλίας Νίκος Μητσιογιάννης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Θωμάς Καρανάσιος καθώς και υπηρεσιακά στελέχη. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε ενημέρωση και δόθηκαν οδηγίες τόσο για την εξέλιξη των έργων καθαρισμού σε ποτάμια και υδατορέματα και την αποκατάσταση αναχωμάτων που εκτελούνται σε όλη τη Θεσσαλία, όσο και για την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων πολιτικής προστασίας ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας.

Πηνειός Λάρισα κοίτη 1
πηγή: onlarissa.gr

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα  στη Θεσσαλία 

Ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσω τηλεκπαίδευσης όπου αυτό είναι εφικτό, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη Θεσσαλία τις επόμενες ημέρες, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ενημερώνει ότι οι δημοτικές αρχές της Περιφέρειας, ύστερα από την συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, θα αναστείλουν έως και την Τετάρτη 27/9 τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Εντοπίστηκε νεκρός ο 43χρονος ψαράς που αγνοούνταν στη λίμνη Κάρλα

Τραγική ήταν η κατάληξη του αγνοούμενου 43χρονου ψαρά στη λίμνη Κάρλα, καθώς επιβεβαιώθηκε πως εντοπίστηκε η σορός του.
Το απόγευμα της Κυριακής (24/9), κάτοικος της περιοχής ειδοποίησε τις Αρχές σχετικά με την ύπαρξη σορού ανθρώπου στο νερό της λίμνης. Τηλεφώνησε στην Αστυνομία υποψίαζομενος πως μπορεί να πρόκειται για τον 43χρονο ψαρά, που παρέμενε μέχρι σήμερα άφαντος εδώ και δύο μέρες. Για να διαπιστωθεί αν η σορός ανήκε στον αγνοούμενο ψαρά, στο σημείο κλήθηκε ο 45χρονος αδερφός του, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ήταν πράγματι εκείνος. Τα δύο αδέρφια είχαν πάει μαζί για ψάρεμα στη λίμνη Κάρλα, όταν ξαφνικά η βάρκα άρχισε να βάζει νερά. Τελευταία στιγμή σώθηκε ο 45χρονος κατάφερε να βουτήξει στο νερά και να κολυμπήσει ως τη στεριά. Δυστυχώς όμως ο 43χρονος δεν εντοπίστηκε έγκαιρα, με αποτέλεσμα να βρεθεί νεκρός δύο μέρες μετά.

Διαφήμιση