Αρχική Special Topics Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Νέος Πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Νέος Πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Με καταμετρημένο το 75%, έλαβε ποσοστό 56,69% έναντι της Έφης Αχτσιόγλου που έλαβε ποσοστό 43,31%.

0
[363763] 2ος ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Ο Στέφανος Ξασσελάκης, νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον σύντροφό του Τάιλερ. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

“Το φως κέρδισε και η ελπίδα γίνεται το μέλλον!“, διαμήνυσε ο  Στέφανος Κασσελάκης, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στον πρώτο χαιρετισμό του από τα γραφεία της Κουμουνδούρου, αμέσως μετά το επίσημο αποτέλεσμα που τον ανέδειξε νικητή των εσωκομματικών εκλογών με ποσοστό 56,69% έναντι 43,31 που κατέλαβε η Έφη Αχτσιόγλου (στο 75%).

Σύνταξη: ecozen.gr

[363763] 2ος ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Ο Στέφανος Κασσελάκης -εν μέσω προτροπών και συστάσεων στους δημοσιογράφους και τους εικονολήπτες να είναι ήρεμοι- έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους πληγέντες της Θεσσαλίας, ενώ απευθυνόμενος στο κοινό δεσμεύτηκε επαναλαμβάνοντας με έμφαση τρείς φορές: “δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ!”

Σε άλλο σημείο ανέφερε:στον πόλεμο ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα, ενώ στους συντρόφους, ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος πάλι πρώτος!”

[363763] 2ος ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον Νίκο Παππά -που στήριξε την υποψηφιότητά του τη 2η Κυριακή-τον οποίο και αναζητούσε ανάμεσα στο πλήθος! Το τελευταίο “ευχαριστώ” κράτησε για την οικογένειά τους (ξαδέρφια, ανήψια θείους, τον αδερφό του τη μητέρα του και τον πατέρα του) καθώς και τη δική του προσωπική οικογένεια, όπως είπε, τον σύντροφό του Ταυλερ (και τον σκύλο τους) τον οποίο επίσης αναζητούσε ανάμεσα στο πλήθος και μόλις ανέβηκε στη μικρή εξέδρα, αγκαλιάστηκαν θερμά!

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, τηλεφώνησε και στον Στέφανο Κασσελάκη και στην Έφη Αχτσιόγλου. Κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών, συνεχάρη και τους δύο για τον αγώνα που έδωσαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Δρόσος στο 75% των ψήφων προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης με 56.461 ψήφους ο οποίος και εξελέγη νέος πρόεδρος και ποσοστό 56,69% έναντι της Έφης Αχτσιόγλου με 43.139 ψήφων και ποσοστό 43,31%.

Ενωτική εμφανίστηκε η Έφη Αχτσιόγλου μετά την ήττα της

Η Έφη Αχτσιόγλου αναγνώρισε την ήττα της στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ της Κυριακής τηλεφώνησε στο Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη. Η Έφη Αχτσιόγλου παρακολούθησε από το γραφείο της, μαζί με στενούς συνεργάτες της, τη διαδικασία καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, σύμφωνα με την οποία στο 75% του εκλογικού αποτελέσματος, ο Στέφανος Κασσελάκης κατέλαβε ποσοστό 56,69%  και η Έφη Αχτσιόγλου 43,31%.

 

[363763] 2ος ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
η Έφη Αχτσιόγλου, προσερχόμενη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα των εκλογών με νικητή τον Στέφανο Κασσελάκη
Η Έφη Αχτσιόγλου μετέβη  στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου προκειμένου να κάνει δηλώσεις για την εκλογική διαδικασία που βάζει σε μια νέα εποχή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Από αύριο ξεκινάμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών για τις μεγάλες δημοκρατικές μάχες» ανέφερε στη δήλωσή της

Εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε τους στενούς συνεργάτες της Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο αλλά και τον πολύ μικρό γιο της για την υπομονή του, ενώ του υποσχέθηκε μια καλύτερη ημέρα από αύριο!

[363763] 2ος ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
 Το αποτέλεσμα αντιστοιχεί στην ενσωμάτωση των 471 από τα 537 εκλογικά τμήματα. Τα άκυρα και λευκά ήταν συνολικά 1,19% εκ των οποίων τα λευκά 0,45%. Ο κ. Δρόσος συνεχάρη τα 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε «έδωσαν μία πολλαπλή και δύσκολη εκλογική μάχη». Επίσης ευχαρίστησε και «τους συντρόφους της ΚΕΦΕ που εγγυήθηκε την καλή διεξαγωγή με ομόφωνες αποφάσεις και σε κλίμα συνεργασίας καθώς και τις εφορευτικές επιτροπές σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας». Ο κ. Δρόσος επισήμανε ότι ήταν μία απαιτητική διαδικασία και θύμισε ότι στο παρελθόν ένα άλλο κόμμα «τα μούσκεψε» στις δικές του εκλογές, εννοώντας τις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της ΝΔ.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 21.00 και μέχρι τότε-μετά και από παράταση 1  ώρας-, ψήφισαν 133.700 μέλη. Με αυτό το δεδομένο προκύπτει ότι η προσέλευση ήταν μικρότερη κατά 15.121 σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή.
Οι μεγάλες διαφορές στην επαρχία και οι 42.000 νέοι ψηφοφόροι που εγγράφηκαν μέλη για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή έκαναν τη διαφορά, όπως προκύπτει από τις εισροές στα μικρά εκλογικά τμήματα που έχουν καταμετρηθεί.

Διαφήμιση