Αρχική Special Topics Στη Γη οι τέσσερις αστροναύτες μετά από 6μηνη παραμονή στον Διεθνή Διαστημικό...

Στη Γη οι τέσσερις αστροναύτες μετά από 6μηνη παραμονή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Στη Γη επέστρεψαν οι τέσσερις αστροναύτες μετά από εξάμηνη παραμονή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Πρόκειται για την πρώτη αμερικανική αποστολή στην οποία συμμετείχαν αστροναύτες από διαφορετικές χώρες.

0
NASA's SpaceX Crew 6 Splashdown
JACKSONVILLE, ΦΛΩΡΙΔΑ - 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Ο κοσμοναύτης της Roscosmos Andrey Fedyaev, οι αστροναύτες της NASA Warren "Woody" Hoburg και Stephen Bowen και ο αστροναύτης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) Sultan Alneyadi φαίνονται μέσα στο διαστημόπλοιο SpaceX Dragon Endeavour επί του σκάφους περισυλλογής MEGAN της SpaceX λίγο μετά την προσγείωσή του στον Ατλαντικό Ωκεανό στις 4 Σεπτεμβρίου 2023 στα ανοικτά των ακτών του Τζάκσονβιλ της Φλόριντα. Οι τέσσερις επιστρέφουν μετά από σχεδόν έξι μήνες στο διάστημα ως μέρος της αποστολής 69 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Joel Kowsky/NASA via Getty Images/AFP (Photo by NASA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Διαφήμιση

Πριν αναχωρήσουν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό οι τέσσερις αστροναύτες με προορισμό τη Γη νωρίς το πρωί της Κυριακής, δήλωσαν ότι λαχταρούσαν να κάνουν ένα ζεστό ντους, να πιούν αχνιστό καφέ και να νιώσουν τον αέρα του ωκεανού.

Σύμφωνα με την Guardian, στην ομάδα Crew-6 συμμετείχαν οι αστροναύτες της NASA Στίβεν Μπόουεν και Γουόρεν Χόμπεργκ, ο Σουλτάν αλ-Νεγιαντί και ο Ρώσος κοσμοναύτης Αντρέι Φεντγιάεφ. Το διεθνές πλήρωμα πέρασε 186 ημέρες σε τροχιά.

Μια άλλη αλλαγή πληρώματος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα γίνει αργότερα αυτό το μήνα, αφού η SpaceX εκτόξευσε με επιτυχία το διαστημόπλοιο Dragon στα τέλη Αυγούστου με τέσσερα μέλη πληρώματος από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα. Ο διαστημικός σταθμός φιλοξενεί τώρα επτά αστροναύτες.

Πρόκειται για την πρώτη αμερικανική αποστολή στην οποία συμμετείχαν αστροναύτες από διαφορετικές χώρες.

Η επιστροφή του πληρώματος σηματοδότησε το τέταρτο ταξίδι στο διάστημα για το Dragon Endeavor, αφού η SpaceX πραγματοποίησε τις αποστολές Axiom-1, Crew-2 και Demo-2. Ένας άλλος αστροναύτης της NASA θα εκτοξευθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από το Καζακστάν αργότερα αυτόν τον μήνα, μαζί με δύο Ρώσους.

 

Διαφήμιση