Αρχική Special Topics Πυρκαγιά Πάρνηθα: Βίντεο – ντοκουμέντο από την ομάδα Up Stories – Πως...

Πυρκαγιά Πάρνηθα: Βίντεο – ντοκουμέντο από την ομάδα Up Stories – Πως εξαπλώθηκε η πυρκαγιά

Ένα βίντεο – ντοκουμέντο από τη μοιραία νύχτα της 23ης Αυγούστου 2023 που εκδηλώθηκε η φωτιά στη Φυλή και εξαπλώθηκε ως  τα ξημερώματα  μέχρι την Πάρνηθα, έφερε στο φως η ομάδα Up Stories μέσα από ένα βίντεο ντοκουμέντο. 

0
Πάρνηθα πυρκαγιά
Διαφήμιση

 

Πλήθος ερωτηματικών για την καταστροφική πυρκαγιά στην Πάρνηθα  στις 23 Αυγούστου 2023  και τις αλλεπάλληλες εστίες που εκδηλώθηκαν σε τεράστια απόσταση η μια από την άλλη, προκύπτουν από το βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο φως η ομάδα Up Stories.

Σύνταξη: ecozen.gr

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του βίντεο -ντοκουμέντο ης ομάδας Up Stories, πρόκειται για  ένα ιστορικής αξίας time-lapse από την φωτιά στον τελευταίο πνεύμονα της Αττικής στην Πάρνηθα. Παραθέτουμε το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο -ντοκουμέντο για την πυρκαγιά στην Πάρνηθα:” Το Up Stories χάρη στην πολύτιμη βοήθεια και συμμετοχή του Αλέξανδρου Μπαγιώκου παρουσιάζει  ένα βίντεο που καταγράφει  λεπτό προς λεπτό την επέλαση της πύρινης λαίλαπας στην Πάρνηθα. 

Πιο συγκεκριμένα από τις 21:30 (23/8) περίπου μέχρι και τις 07:30 το πρωί (24/8) την επέλαση του πύρινου μετώπου που ξεκίνησε από την Φυλή Αττική και ταξιδεύοντας μέσα από την χαράδρα της Ι.Μ Κλειστών έφτασε έως την Πάρνηθα κατακαίοντας στην ουσία τον τελευταίο πράσινο πνεύμονα της Αττικής.

Τεράστια εντύπωση προκαλεί η εμφάνιση νέων εστιών εκατοντάδες μέτρα μακριά από την κύρια εστία και κόντρα στην φορά του ανέμου σε 3 χρονικά σημεία του βίντεο ( 0:40, 1:02 και 1:35 ). Οι συγκεκριμένες νέες εστίες που δεν είναι αναζωπηρώσεις είναι και αυτές που προκαλούν την αλματώδη εξάπλωση του πύρινου μετώπου κόντρα στους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν εκείνες τις ημέρες και που είχε σχολιαστεί από όλους. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές και προκαλούν ερωτήματα. Ερωτηματικά που θα πρέπει να απαντήσουν οι αρμόδιες αρχές στις οποίες και θέτουμε στην διάθεση τους το ντοκουμέντο αυτό.

Η καταγραφή έγινε από την περιοχή του Αμαρουσίου!”

Πηγή:Up Stories.

Διαφήμιση