Αρχική Special Topics Ορατός ο πράσινος κομήτης που θα περάσει απόψε …ξυστά από τη Γη!

Ορατός ο πράσινος κομήτης που θα περάσει απόψε …ξυστά από τη Γη!

Ορατός με …γυμνό μάτι θα είναι ο πράσινος κομήτης που θα περάσει …ξυστά και μόλις σε απόσταση 125 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη απόψε το βράδυ.

0
κομητης πρασινος
Διαφήμιση

Ο πράσινος κομήτης θα είναι ορατός σε όλο το βόρειο ημισφαίριο για τις επόμενες δύο ημέρες. Με διάμετρο ενός χιλιομέτρου, ο κομήτης Nishimura θα είναι ορατός με γυμνό μάτι – αν και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε εξοπλισμό για να τον δείτε καλά, καθώς δεν είναι πολύ φωτεινός.

Ο κομήτης θα γίνεται όλο και πιο φωτεινός καθώς θα πλησιάζει τον Ήλιο και θα βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο του στο άστρο μας στις 17 Σεπτεμβρίου, πριν φύγει από το ηλιακό σύστημα. Για να τον εντοπίσετε από το βόρειο ημισφαίριο, θα πρέπει να κοιτάξετε τον βορειοανατολικό ορίζοντα περίπου μιάμιση ώρα πριν από την αυγή.

Εφόσον επιβιώσει από το ταξίδι του πέρα από τον Ήλιο, ο κομήτης θα είναι ορατός στο νότιο ημισφαίριο μέχρι το τέλος του μήνα. Την τελευταία φορά που πέρασε από τη Γη ο συγκεκριμένος κομήτης, ήταν πριν από περίπου 430 χρόνια– περίπου μία ή δύο δεκαετίες πριν ο Γαλιλαίος εφεύρει το τηλεσκόπιο.

ΠΗΓΗ: Euronews

Διαφήμιση