Αρχική Special Topics - 2 Μνημόνιο Συνεργασίας της ΔΕΠΑ Εμπορίας με την Serbijagas

Μνημόνιο Συνεργασίας της ΔΕΠΑ Εμπορίας με την Serbijagas

0
δεπα εμποριας λογκο
Διαφήμιση

Μνημόνιο συνεργασίας (MOU) στην εμπορία φυσικού αερίου, με στόχο την αναβάθμιση της ενεργειακής ασφαλείας των δύο χωρών υπέγραψαν στο Βελιγράδι  η ΔΕΠΑ Εμπορίας και η Serbijagas – η κρατική εταιρεία εμπορίας φυσικού αερίου της Σερβίας. 

Πιο συγκεκριμένα, τόσο η ΔΕΠΑ Εμπορίας όσο και η σερβική Serbijagas θα εργαστούν από κοινού στην ανάπτυξη καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας, στους τομείς της βελτιστοποίησης προμηθειών και αποθήκευσης φυσικού αερίου.

Παράλληλα, η ΔΕΠΑ Εμπορία και η Serbijagas συμφώνησαν να εξετάσουν την από κοινού προμήθεια ΥΦΑ, στο πλαίσιο της ανάδειξης της Ελλάδας σε νέα πύλη εισόδου ΥΦΑ (Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου) για την ευρύτερη αγορά της Ν.Α Ευρώπης, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη νέων υποδομών φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή (ICGB & FSRU Αλεξανδρούπολης, Interoconector Bulgaria-Serbia, Αποθήκη φ.α Banatski Dvor).

δεπα εμποριας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, δήλωσε μετά την υπογραφή του μνημονίου: «Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τη Serbijagas θα θωρακίσει την ενεργειακή ασφάλεια των δύο χωρών.. Ταυτόχρονα, σηματοδοτεί την είσοδο της ΔΕΠΑ Εμπορίας σε μια ακόμη ευρωπαϊκή αγορά, μετά από αυτές της Βουλγαρίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας και της Μολδαβίας. Η εταιρεία μας έχει, τα τελευταία χρόνια, διπλασιάσει τις ποσότητες που εξάγει, αξιοποιώντας το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προμήθειας φυσικού αερίου που διαθέτει, το οποίο συνδυάζει μακροχρόνια συμβόλαια και στοχευμένες αγορές spot φορτίων LNG. Με στρατηγικές κινήσεις και συνεργασίες, η ΔΕΠΑ Εμπορίας ενισχύει διαρκώς την επιχειρησιακή της εξωστρέφεια, επενδύοντας παράλληλα στην ανάπτυξη νέων υποδομών και στην βέλτιστη αξιοποίηση των υφιστάμενων, συμβάλλοντας στην ασφάλεια εφοδιασμού των αγορών της Ν. Α Ευρώπης.»

 

Διαφήμιση