Αρχική Special Topics Λάρισα: Ολονύχτιες επιχειρήσεις διάσωσης με φουσκωτά, δραματικές στιγμές (Βίντεο)

Λάρισα: Ολονύχτιες επιχειρήσεις διάσωσης με φουσκωτά, δραματικές στιγμές (Βίντεο)

Στη Λάρισα, ολονύχτιες ήταν και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης εκατοντάδων κατοίκων που εγκλωβίστηκαν όταν τα ορμητικά νερά του Πηνειού κατέκλυσαν την πόλη! Ήρωες οι κάτοικοι, ηλικιωμένοι, νεότεροι και παιδιά, ήρωες και οι διασώστες τους στρατιώτες, εθελοντές, κάτοικοι.

0
Λάρισσα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Διαφήμιση

Στη  Λάρισα,  συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, οι επιχειρήσεις διάσωσης εκατοντάδων κατοίκων που εγκλωβίστηκαν όταν τα ορμητικά νερά του Πηνειού κατέκλυσαν την πόλη! Δεκάδες άνθρωποι έχουν απεγκλωβιστεί στη Λάρισα που όπως δεκάδες άλλες πόλεις και χωριά έχουν μπεί σε δραματικούς ρυθμούς τα τελευταία 24ωρα. 

Συγκλονιστικά  είναι τα βίντεο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με κατοίκους όλων των ηλικιών να φτιάχνουν αναχώματα στην πόλη της Λάρισας!


Όπως μεταδίδει το τοπικό δίκτυο onlarissa.gr  που καταγράφει από την πρώτη στιγμή στη Λάρισα τις επιχειρήσεις διάσωσης, “ως θετική εξέλιξη χαρακτηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν το αντικείμενο και παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, τη σταθεροποίηση της ροής των υδάτων που εμφανίζει τις τελευταίες ώρες η Πηνειάδα των Τρικάλων. Μία σταθεροποίηση που αρχίζει να φαίνεται και στην περιοχή της Λάρισας, αν και ο φόβος να “σπάσει” κάπου το ποτάμι είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

Προφανώς πολύ σημαντικό παράγοντα στο να αποσοβηθούν μέχρι στιγμής τα χειρότερα, διαδραμάτισαν οι «εκτονώσεις» μέσω σπασίματος φραγμάτων και αναχωμάτων σε διάφορες περιοχές, που κέρδισαν πολύτιμο χρόνο το τελευταίο κυρίως εικοσιτετράωρο για τη Λάρισα. Αποφάσεις που εν μέρει οδήγησαν και στην προληπτική εκκένωση κάποιων περιοχών.

Εξίσου σημαντική είναι και η συμπεριφορά των Λαρισαίων που δείχνουν χαρακτηριστική ψυχραιμία μπροστά σ’ αυτή την πρωτοφανή κατάσταση.

Ένα ακόμη δύσκολο ξημέρωμα με την ελπίδα το αγαπημένο ποτάμι της Λάρισας, να μην «πληγώσει» τους κατοίκους της…”

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι Αρχές και οι κάτοικοι σε περιοχές γύρω από τον Πηνειό, με μπαράζ μηνυμάτων από το 112 και επιχειρήσεις εκκενώσεων και απεγκλωβισμών.

Έκλεισε η εθνική οδός στο ύψους της Λάρισας

Εγκλωβισμένοι παρέμειναν μέσα στα οχήματά τους στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος των διοδίων του Μοσχοχωρίου οδηγοί και επιβάτες αυτοκινήτων.

εθνικη!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η Τροχαία έκλεισε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, περίπου δέκα χιλιόμετρα μετά τον σταθμό των διοδίων λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αργότερα, έγινα γνωστό ότι, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη.

Διαφήμιση