Αρχική Special Topics Κακοκαιρία Daniel: Μηνύματα 112, καταιγίδες και χιλιάδες κεραυνοί (Βίντεο)

Κακοκαιρία Daniel: Μηνύματα 112, καταιγίδες και χιλιάδες κεραυνοί (Βίντεο)

Η κακοκαιρία Daniel, έφερε ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες  και χιλιάδες κεραυνούς τη Δευτέρα (04/09), ενώ ενεργοποιήθηκε και το 112 με προειδοποιητικά μηνύματα. Τα112, φαινόμενα έως το βράδυ επηρέασαν το μεγαλύτερο μέρος των ηπειρωτικών, του Ιονίου και του βορείου Αιγαίου.

0
Λαμία επιχείρηση διάσωσης!!!
Λαμία: λίγο πριν τις 3μμ, αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Ξηριά στη Ροδίτσα. Ο οδηγός του σκαρφάλωσε στην οροφή για να σωθεί και οι πυροσβέστες, κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν.!
Διαφήμιση

 

Η κακοκαιρία Daniel, προκάλεσε προειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα από την Πολιτική Προστασία που έστειλε προειδοποιητικά μηνύματα  112  στην Εύβοια, στη Θεσσαλία, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στην Πιερία, στις Σποράδες και στη Μαγνησία.

Σύνταξη:ecozen.gr

Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περισσότερους από 7.000 κεραυνούς! Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 18:30 καταγράφηκε στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 103 χιλιοστά.

Εντυπωσιακό τo timelapse της κακοκαιρίας «Daniel» μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα και το εκτεταμένο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών, δημιούργησε την υπηρεσία “METEONOW. Η υπηρεσία αυτή προσφέρει τη δυνατότητα της συνεχούς παρακολούθησης των φαινομένων στη χώρα, απεικονίζοντας σε σχεδόν πραγματικό χρόνο τις περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης.

Πίνακας βροχοπτωσεων!!!!!!!!!!!!!!

Στους ίδιους χάρτες, οι οποίοι ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά, σημειώνονται και οι θέσεις όλων των ενεργών μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου καθώς και αυτών που καταγράφουν βροχόπτωση ή χιονόπτωση.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η περιοχή της Ζαγοράς και της Μαγνησίας γενικότερα περιλαμβάνεται σε αυτές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτυού που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.

Λαμία: Απεγκλωβίστηκε άνδρας που παρασύρθηκε με το όχημά του

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τη Λαμία όπου λίγο πριν τις 3:00 το μεσημέρι αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Ξηριά στη Ροδίτσα.

Ο οδηγός του σκαρφάλωσε στην οροφή για να σωθεί και οι πυροσβέστες, όπως μετέδωσε το lamiareport.gr, κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν.

Κικίλιας: Έρχονται ισχυρές και πολύωρες βροχοπτώσεις

Την ιδιαίτερη προσοχή όλων λόγω της κακοκαιρίας Daniel ζήτησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, έπειτα από την έκτακτη σύσκεψη με επιχειρησιακούς και υπηρεσιακούς φορείς με θέμα τα επικείμενα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πρόκειται για ένα ακραίο φυσικό φαινόμενο» και προσέθεσε ότι «απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους. Φορείς και πολίτες». Ακόμη επισήμανε ότι «ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δώσουν Δήμοι και Περιφέρειες στο πεδίο του καθαρισμού των οικοπέδων, των ρεμάτων, των φρεατίων». Πιο δύσκολα αναμένονταν τα φαινόμενα από τις 10 το βράδυ και μετά με ισχυρές και πολύωρες βροχοπτώσεις.

Ηλεία: Μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες

Μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες της ελιάς αλλά και σε άλλα είδη προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel  στην Ηλεία και συγκεκριμένα στα χωριά Λούβρο, Υψηλόν και Βασιλάκι.
Λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα η βροχόπτωση ήταν έντονη συνοδευόμενη από πολύ πυκνό χαλάζι που κάλυψε τα πάντα και ράβδισε τις ελιές. Μιλώντας στο ilialive.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασιλακίου, Ανδρέας Στάμος, ανέφερε πως προκλήθηκαν αρκετά προβλήματα, εστιάζοντας κυρίως στα ελαιόδεντρα, όπου οι ελιές σχηματίζουν πλέον στρώμα στο έδαφος. Ακόμα σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων, ενώ υπήρξαν και περιστατικά άντλησης υδάτων από πλημμυρισμένα κτίρια μέσα στο Βασιλάκι.

Κέρκυρα: Έπεσε δέντρο στο άλσος της Γαρίτσας

Κέρκυρα πτώση δέντρου

Μεγάλο δέντρο έπεσε λόγω του αέρα πάνω στις ομπρέλες του αίθριου χώρου ταβέρνας στη άλσος της Γαρίτσας στην πόλη της Κέρκυρας, το απόγεμα της Δευτέρας. Το ευτύχημα είναι ότι δεν τραυματίστηκε κάποιος αν και υπήρχαν πελάτες στο κατάστημα,  καθώς είχαν απομακρυνθεί λόγω των θυελλωδών ανέμων που για 15 περίπου λεπτά έπνεαν στην περιοχή. Λόγω των ανέμων αλλά και του έντονου κεραυνικού φορτίου, τουλάχιστον 3 πτήσεις δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας και έφυγαν για άλλα κοντινά αεροδρόμια. Η κατάσταση πάντως, έχει ομαλοποιηθεί.

Διαφήμιση