Αρχική Special Topics Δήμος Αθηναίων: Άνοιξε το 1ο Δημοτικό Κτηνιατρείο με πρωταγωνίστρια τη Μαστίχα

Δήμος Αθηναίων: Άνοιξε το 1ο Δημοτικό Κτηνιατρείο με πρωταγωνίστρια τη Μαστίχα

Το  1ο Δημοτικό Κτηνιατρείο του Δήμου Αθηναίων είναι γεγονός και κύριος στόχος του είναι η ολοκληρωμένη φροντίδα και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων – με κηδεμόνες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

0
Δημοτικό Κτηνιατρείο Αθήνας
Διαφήμιση

 

Το  1ο Δημοτικό Κτηνιατρείο της Αθήνας βρίσκεται  στη λεωφόρο Μεσογείων και Τρικάλων, στους Αμπελόκηπους, μπροστά από το Άλσος Χωροφυλακής  και λειτουργεί καθημερινά, από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ., παρέχοντας δωρεάν όλες τις υπηρεσίες στα αδέσποτα και στα δεσποζόμενα ζώα δημοτών κηδεμόνων που ανήκουν στις ευαίσθητες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως αυτές ορίζονται από τον Ν.4830/2023 (ΑμεΑ, άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές

Μπακογιάννης κτηνιατρείο!!!!!!!!!!!!!

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση του έργου:, αλλά και αισιόδοξος για την επέκταση του έργου. «Είμαστε χαρούμενοι που πρωτοπορούμε και πρωταγωνιστούμε στη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές και στις εθελόντριες που μας βοηθούν τόσο πολύ σε αυτή την αποστολή», σημείωσε.

dimos athinaion ktiniatreio

Στόχος είναι στο μέλλον το 1ο Δημοτικό Κτηνιατρείο να λειτουργεί όλο το 24ωρο. Η Μαστίχα, ένα μικρό σκυλάκι που βρέθηκε παρατημένο και νηστικό, καταδικασμένο να πεθάνει, σε μια μικρή βραχονησίδα απέναντι από τη Χίο, ήταν η πρωταγωνίστρια των εγκαινίων! Το σκυλάκι βρήκε η Σεραφίνα Αβραμίδου, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα αδέσποτα ζώα από τον Δήμο Αθηναίων, η οποία το φρόντισε και το περιέθαλψε με αγάπη. Μάλιστα ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Σεραφίνα Αβραμίδου και την συνεχάρη δημόσια για τη συμβολή της.

Το κτηνιατρείο διαθέτει έναν πλήρως εξοπλισμένο χώρο χειρουργείου, με αναισθητική μηχανή και χώρο διάγνωσης, όπου οι δύο κτηνίατροι του Δήμου Αθηναίων θα παρέχουν τις βασικές ιατρικές υπηρεσίες που συνοδεύουν το βιβλιάριο υγείας ενός ζώου, ιατρική περίθαλψη -όπου κρίνεται αναγκαίο-, καθώς και στειρώσεις.

Διαφήμιση