Αρχική Βίντεο Κακοκαιρία Daniel: Δεν έχει τέλος η θεομηνία στον Βόλο-Δύο οι νεκροί και...

Κακοκαιρία Daniel: Δεν έχει τέλος η θεομηνία στον Βόλο-Δύο οι νεκροί και τρεις οι αγνοούμενοι στη Μαγνησία-Βίντεο

Δεν λέει να κοπάσει η θεομηνία και το …μένος από την κακοκαιρία Daniel στον Βόλο, δείχνοντας το πιο σκληρό της πρόσωπο στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας: Δυο νεκροί και τρεις οι αγνοούμενοι στη Μαγνησία ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός, χωρίς να προσμετρούνται οι ανυπολόγιστες καταστροφές σε κτίρια και υποδομές.

0
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΞΗΡΙΑΣ (ΣΕΒΙΝΑ ΔΑΡΙΩΤΟΥ/ EUROKINISSI)
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ- ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΞΗΡΙΑΣ (ΣΕΒΙΝΑ ΔΑΡΙΩΤΟΥ/ EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Δεν λέει να κοπάσει η θεομηνία και το …μένος από την κακοκαιρία Daniel στον Βόλο, δείχνοντας το πιο σκληρό της πρόσωπο στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας: Δυο νεκροί και τρεις οι αγνοούμενοι στη Μαγνησία ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός, χωρίς να προσμετρούνται οι ανυπολόγιστες καταστροφές σε κτίρια και υποδομές.

Το …μένος ωστόσο από την κακοκαιρία Daniel δε λέει να κοπάσει, καθώς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στη Μαγνησία, η οποία δοκιμάζετα για μία ακόμη μέρα από καταιγίδες, κεραυνούς, θυελλώδεις ανέμους και «πλημμύρα» προβλημάτων. Οι καταστροφές σε Βόλο, Λάρισα και Σκιάθο είναι τεράστιες. Πτέρυγα του Γηροκομείου Βόλου κατέρρευσε από τα ορμητικά νερά του ποταμού, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί προληπτικά το συγκεκριμένο σημείο του ιδρύματος, ενώ εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος και νερού σε όλο το εύρος της Μαγνησίας, με προβλήματα να εντοπίζονται και στις επικοινωνίες. Οι εικόνες από τον Βόλο και το Πήλιο συγκλονίζουν καθώς τα πάντα είναι πνιγμένα στα νερά, σπίτια, περιουσίες, δρόμοι ενώ ακόμη δεν είναι εμφανές το μέγεθος της καταστροφής από την σφοδρότητα της κακοκαιρίας.

Η κακοκαιρία Daniel έχει καλύψει τα πάντα με τεράστιο όγκο νερού στο λιμάνι του Βόλου ενώ πνέουν δυνατοί άνεμοι. Η θάλασσα δεν είναι μπλε αλλά καφέ από τα φερτά υλικά και τις λάσπες. Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Έλενα Αποστολίδου, η μέρα που ξημέρωσε στον Βόλο είναι πολύ δύσκολη. Κανείς δεν πήγε στην εργασία του, αλλά βγήκαν μόνο για να οχυρώσουν τα καταστήματά τους με σακούλες και κουτιά για να αποτρέψουν την είσοδο του νερού.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Λία Χριστάρα, που βρίσκεται στον Βόλο είπε ότι ξανάρχισε να βρέχει δυνατά και μίλησε για ένα φαινόμενο το οποίο δεν ξέρουμε τι μπορεί να προκαλέσει από δεκάλεπτο σε δεκάλεπτο. Κάτοικος της περιοχής που μίλησε στην κάμερα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μίλησε για πρωτόγνωρη κατάσταση και απίστευτη καταστροφή.

Αρτοποιός: Προσοχή από κατοίκους και οδηγούς στις περιοχές που «χτύπησε» η κακοκαιρία Daniel

«Επισήμως υπάρχει ένας αγνοούμενος, ο κτηνοτρόφος που παρασύρθηκε από τα νερά. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε όλη την περιοχή και επιχειρούν όπου υπάρχει ανάγκη. Οι αναφορές που υπάρχουν είναι πως το φαινόμενο είναι σε ύφεση, αντιθέτως σε περιοχές που έχει μεταφερθεί το κύμα της κακοκαιρίας, όπως είχαν προδιαγράψει οι ειδικοί, όπως στην Πελοπόννησο αυτή τη στιγμή στην Αργολίδα έχουμε έντονα φαινόμενα, το ίδιο και στα Φάρσαλα, στη Λάρισα» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Την προσοχή ζήτησε και την προσοχή των οδηγών, ζήτησε ο οποίος όπως χαρακτηριστικά είπε γίνεται υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων ενός 4*4 αυτοκινήτου έναντι των συμβατικών. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο κ. Αρτοποιός πολλά αμάξια τέτοιου τύπου έμειναν χθες αφού μπήκε νερό στον κινητήρα και εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, ενώ συμπλήρωσε πως το πιο επικίνδυνο είναι το οδόστρωμα το οποίο ίσως να έχει υποστεί καθίζηση, γεγονός που δεν θα είναι ευδιάκριτο.

Ζήτησε την προσοχή και όλων των κατοίκων της περιοχής προκειμένου να τηρούν την απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ σημείωσε πως το βράδυ της Τρίτης εστάλη και μήνυμα από το 112 για υπενθύμιση της απαγόρευσης.

Ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε πως η Ζαγορά Πηλίου έχει δεχθεί τα μεγαλύτερη ποσότητα νερού, πάνω από 700-800 χιλιοστά νερού και όλο αυτό το νερό όλα τα φερτά υλικά θα κατέβουν προς τα παράλια του ανατολικού Πηλίου όπως είναι ο Αη Γιάννης, τα Ποτιστικά κλπ.

Τέλος για τις διακοπές ρεύματος σημείωσε πως υπήρχαν συχνές διακοπές που γινόταν άμεση αποκατάσταση, στύλοι της ΔΕΔΔΗΕ έχουν υποστεί βλάβες ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να γίνει αποκατάσταση των ζημιών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις χαρακτήρισε τιτάνια προσπάθεια των ανθρώπων που επιχειρούν ακόμη και το να προσεγγίσουν κάποια σημεία.

Βόλος!!!!!!!!!!!!!!!!
Δείτε τη συγκλονιστική περιγραφή υ του καθηγητή Μαθηματικών που παρακολουθεί την επέλευση του Daniel

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Καρδίτσα και Φάρσαλα – Μηνύματα του 112 στους κατοίκους

Μηνύματα του 112 εστάλησαν στους κατοίκους της Καρδίτσας και των Φαρσάλων ειδοποιώντας τους ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία στις περιοχές τους λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα τα μηνύματα αναφέρουν: «Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στο νομό Καρδίτσας και στην ευρύτερη περιοχή Φαρσάλων λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Διακοπή κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ και σε άλλους δρόμους

Στο Αρμένιο Λάρισας ( Δ. Κιλελέρ) η πυροσβεστική υπηρεσία επενέβη, στη διάρκεια της νύχτας, για παροχή βοήθειας σε κατοίκους που πλημμύρισαν τα σπίτια τους, καθώς χείμαρρος της ευρύτερης περιοχής λόγω της ορμητικότητάς του υπερχείλισε.

Πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται, επίσης, στην περιοχή της Χάλκης Λάρισας ( Δ. Κιλέλερ). Η Π.Υ μάλιστα απεγκλώβισε οδηγό που κινούνταν στον επαρχιακό δρόμο Χάλκη – Νίκαιας , ενώ νερό έχει φτάσει και στα πρώτα σπίτια της Νίκαιας ( έδρα του Δ. Κιλελέρ).

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ισχύουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από τον Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106) έως τη χ.θ. 323+439, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.

– Τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα θα εκτρέπονται στον Α/Κ Νίκαιας και μέσω της περιφερειακής οδού Τρικάλων θα εισέρχονται στην Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων και ακολούθως  στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65.

  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (χ.θ.8+000) έως τα Φάρσαλα, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.
  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό  Αχιλλείου – Καλαμακίου από τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου έως τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Καλαμακίου, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.
  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.

·  Εξαιρούνται:
(α) Τα οχήματα οδικής βοήθειας

(β) Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης

spitia mes ti laspi.jpg

Σοβαρά προβλήματα και στην Εύβοια – Πλημμυρισμένα σπίτια στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και Γούβες

Πολλά είναι και τα προβλήματα στη Βόρεια Εύβοια από την ισχυρή βροχόπτωση. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο χωριό Πήλι, όπου κατέρρευσε μία γέφυρα, στην Αγία Άννα, στη Στροφυλιά και στο Μετόχι, όπου δεν είχαν ολοκληρωθεί και τα αντιπλημμυρικά έργα και υπάρχει μεγάλη προσπάθεια και για απεγκλωβισμούς. Στο σημείο της σύνδεσης, έξω από την Κρύα Βρύση, ο δρόμος έχει γεμίσει νερά και τα αυτοκίνητα κάνουν μεγάλη προσπάθεια να περάσουν. Όλα αυτά τα νερά προέρχονται από από τον οικισμό Κήρινθο που είναι σε μεγαλύτερο υψόμετρο και είναι περιοχές καμένες ενώ στο Μετόχι το ποτάμι έχει ξεχειλίσει.

Απεγκλωβισμός on camera στο Κιλελέρ – Πυροσβέστης σώζει την τελευταία στιγμή άνθρωπο

Τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να απεγκλωβίσουν από τα λασπόνερα έναν άνθρωπο που κινδύνευε να πνιγεί κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ που βρέθηκε στο σημείο την ώρα της επιχείρησης διάσωσης. Το περιστατικό με την ευτυχή κατάληξη συνέβη στον κάμπο του Κιλελέρ, που έχει καλυφθεί από νερά εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel που συνεχίζει στην περιοχή το καταστροφικό της πέρασμα.

Πυροσβέστες επιβιβασμένοι πάνω σε τρακτέρ προσέγγισαν ένα χωράφι όπου ένας άνθρωπος είχε σχεδόν σκεπαστεί από τα νερά που είχαν καλύψει μια τεράστια έκταση. Το περιστατικό συνέβη στον δήμο Κιλελέρ στη Θεσσαλία. Ο πυροσβέστης προσέγγισε τον άνδρα, του φόρεσε σωσίβιο και κράνος και με τη βοήθεια συρματόσχοινου τον τράβηξαν σε ασφαλές σημείο.

Όπως δήλωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Βαγγέλης Μητρούσιας, ανάλογη επιχείρηση της πυροσβεστικής συνέβη στην ίδια περιοχή λίγη ώρα νωρίτερα. Εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel και της τεράστιας ποσότητας νερού η περιοχή αυτή θυμίζει μια απέραντη λιμνοθάλασσα.

Αργολίδα: Μεγάλες ποσότητες νερού στις παραλιακές περιοχές – Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων

Μεγάλες ποσότητες νερού έπεσαν και πέφτουν στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής Αργολίδας. Το ίδιο ισχύει για την παραλιακή Κορινθία, αλλά και την νότια Κυνουρία Αρκαδίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, μέχρι νωρίς το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Επιδαύρου, είχαν γίνει 10 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων και για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλή μέρη.

Στο Κρανίδι της Ερμιονίδας, έγιναν 25 κλήσεις. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 15 αντλήσεις νερών, ενώ έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 2 άτομα. Πολλή βροχή έπεσε και πέφτει σε Σπέτσες, Πόρτο Χέλι. Στις Σπέτσες, έγιναν 12 κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ έχουν ήδη γίνει 8 αντλήσεις υδάτων.

Παράλληλα έχουν γίνει προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε διάφορες περιοχές της Αργολίδας, με αφορμή τις βροχοπτώσεις και τον κίνδυνο των πλημμυρικών φαινομένων.

Πιο συγκεκριμένα, έχει κοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε μέρος του δρόμου Τραχιά – Καρατζάς Αργολίδας, αλλά και στην είσοδο του Κρανιδίου (δρόμος Λυγουριό – Κρανίδι).

Επίσης, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Παλαιάς Επιδαύρου – Μεθάνων, αλλά και σε δρόμο της Νέας Επιδαύρου (πλησίον ποταμού), ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις.

καταιγιδα

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Παρατείνει την παρουσία της έως την Πέμπτη η κακοκαιρία Daniel

Η κακοκαιρία που ήδη προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί έως την Πέμπτη 07-09-2023, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη 06-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

β. κατά τόπους στη δυτική και νότια Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο.

Αύριο, Πέμπτη 07-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας).

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 6-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα ηπειρωτικά.

Διαφήμιση