Αρχική Special Topics Αναστάσιος Σταλίκας: “Έφυγε” ο πατέρας της θετικής ψυχολογίας στην Ελλάδα

Αναστάσιος Σταλίκας: “Έφυγε” ο πατέρας της θετικής ψυχολογίας στην Ελλάδα

Ο Αναστάσιος Σταλίκας έφυγε από τη ζωή σε μια περίοδο που όλοι τον είχαμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ! Γιατί όταν ο άνθρωπος δήλωνε αδυναμία να ανταπεξέλθει στο αναπάντεχο, ο διακεκριμένος καθηγητής Ψυχολογίας  Αναστάσιος Σταλίκας ήταν εκεί για να δώσει το χέρι του, αλλά και τις γνώσεις του!

0
ΣΤΑΛΙΚΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: Αγγελική Γυπάκη

Σε μια περίοδο που το χαμόγελο έχει χαθεί απο το πρόσωπο όλων εξαιτίας των εφιαλτικών στιγμών που βιώνει η χώρα και οι Έλληνες παρακολουθούν αποσβολωμένοι την καταστροφή του τόπου τους, έφυγε απο τη ζωή μόλις σε ηλικία 63 ετών ο σπουδαίος καθηγητής Ψυχολογίας Αναστάσιος Σταλίκας. Ο ίδιος έδινε με το κεφάλι ψηλά τη μάχη με τον καρκίνο, χωρίς να εγκαταλείψει τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο διάβα του για να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους και τις αγωνίες τους.

Την είδηση του θανάτου του, ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρία Θετικής Ψυχολογίας (Ε.Ε.ΘΕ.ΨΥ.) της οποίας ήταν πρόεδρος.

Θλίψη έχει σκορπίσει στην ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και στους πολυάριθμους θεραπευόμενους και φίλους του, ο θάνατος του Αναστάσιου Σταλίκα.

Ο διακεκριμένος καθηγητής Ψυχολογίας και πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 63 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Δευτέρα (11/9) στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ηλιούπολη Αττικής.

 

Ο εκλιπών ήταν κλινικός ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής, σύμβουλος επιχειρήσεων και coach, συγγραφέας 10 βιβλίων, και 200 άρθρων και εισηγήσεων στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονταν στους τομείς της Κλινικής και της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, την κατασκευή ψυχομετρικών εργαλείων και τη μεθοδολογία της έρευνας. Ερευνητικός του στόχος ήταν η μελέτη η κατανόηση και η προώθηση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι «ανθίζουν» ψυχικά, η μελέτη δηλαδή της ευζωίας, κεντρικού αντικειμένου της Θετικής Ψυχολογίας.

Τέλος, ήταν πτυχιούχος Ψυχολογίας του Concordia University, Montréal και έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ottawa, στον Καναδά

Το έργο του  Αναστάσιου Σταλίκα

Ο Αναστάσιος Σταλίκας γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 22 Αυγούστου 1960. Ήταν ο «πατέρας» της Θετικής Ψυχολογίας στην Ελλάδα και θεωρείτο πρωτοπόρος στο αντικείμενο της επιστήμης του. Ήταν ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας και δίδασκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα της εταιρίας.

Ήταν επίσης επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο McGill στον Καναδά, καθώς και επισκέπτης καθηγητής και επιστημονικός συνεργάτης σε άλλα πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο  Αναστάσιος Σταλίκας ήταν κλινικός ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής, σύμβουλος επιχειρήσεων και coach, συγγραφέας 10 βιβλίων, περισσότερων από 60 κεφαλαίων σε βιβλία και 200 άρθρων και εισηγήσεων στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονταν στους τομείς της Κλινικής και της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, την κατασκευή ψυχομετρικών εργαλείων και τη μεθοδολογία της έρευνας. Ερευνητικός του στόχος ήταν η μελέτη και κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι «ανθίζουν» ψυχικά, η μελέτη δηλαδή της ευζωίας, κεντρικού αντικειμένου της Θετικής Ψυχολογίας.

Τέλος, ήταν πτυχιούχος Ψυχολογίας του Concordia University, Montréal και έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ottawa, στον Καναδά.

Διαφήμιση