Αρχική Ειδήσεις Β.Κικίλιας:Αυστηριοποιούνται οι ποινές για εμπρησμό-Στον ανακριτή δύο άτομα

Β.Κικίλιας:Αυστηριοποιούνται οι ποινές για εμπρησμό-Στον ανακριτή δύο άτομα

Τις αντοχές του κρατικού μηχανισμού αλλά και των πολιτών δοκιμάζουν οι φωτιές που μαίνονται στη χώρα, με την κυβέρνηση να προαναγγέλλει ότι αυστηριοποιούνται οι ποινές για εμπρησμό. Ήδη, πέντε άτομα συνελήφθησαν για εμπρησμό σε ΒοιωτίαΗλείαΙωάννιναΠέλλα και Μυτιλήνη.

0
Καύσωνας φωτιά Ευρώπη
(πηγή:.copernicus.eu)
Διαφήμιση
Την πρόθεση της κυβέρνησης να αυστηροποιήσει τις ποινές για εμπρησμό προανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιαςμιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Οι ποινές για εμπρησμό, όπως είπε, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, θα είναι ανάλογες με αυτές που ισχύουν για όσους κακοποιούν ζώα. Παράλληλα, αναμένονται πρόστιμα σε όσους συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο τα δάση και την ανθρώπινη ζωή.

Για μένα η πρόληψη είναι πιο σημαντική από την καταστολή. Γι αυτό δεν μιλάω μόνο για αυτούς οι οποίοι συλλαμβάνονται για εμπρησμό, για αμέλεια. Μιλάω για μια νέα κουλτούρα η οποία πρέπει να διέπει οριζοντίως την ελληνική κοινωνία και έχει να κάνει με τον τρόπο που αγαπάμε την πατρίδα μας. Αγαπάμε το χωριό μας, το νησί μας, την πόλη μας και πώς παρεμβαίνουμε έτσι ώστε να στηρίξουμε τη συνολική εθνική προσπάθεια η οποία γίνεται. Αρα εκπαίδευση των ένστολων, των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος στα σχολεία, στα πανεπιστήμια για μια νέα κουλτούρα η οποία πρέπει να εγκαθιδρυθεί. Από την άλλη, για αυτούς τους λίγους οι οποίοι είναι αμετανόητοι και μας θέτουν σε κίνδυνο, άλλη αντιμετώπιση και των διοικητικών προστίμων του Πυροσβεστικού Σώματος που θα μπορεί να τα δίνει και η Ελληνική Αστυνομία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ανά Δήμο και ανά περιοχή σε αυτούς οι οποίοι αμελούν και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή όλων των άλλων” τόνισε.

αρχείο λήψης

Συλλήψεις για εμπρησμό ανά την επικράτεια

Στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα ο 57χρονος, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για εμπρησμό στην περιοχή Καλεντζίου στα Τζουμέρκα. Ο συλληφθείς εντοπίστηκε από κατοίκους της περιοχής μέσα στο αυτοκίνητό του να παρακολουθεί την εξέλιξη μιας εστίας φωτιάς, δίπλα από τον δρόμο. Αμέσως ενημερώθηκε η Πυροσβεστική και λίγο αργότερα συνελήφθη. Ο 57χρονος φέρεται να εμπλέκεται και σε δύο ακόμη ανάλογες περιπτώσεις.

Εμπρηστής συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τη Δευτέρα στις 5.20 το πρωί στην περιοχή Πλάκα Δηλεσίου του δήμου Τανάγρας Βοιωτίας, που θεωρείται μια από τις πλέον επικίνδυνες περιοχές για πυρκαγιά. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, πρόκειται για έναν 20χρονο, ο οποίος έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Οινοφύτων,, που ήταν σε επιφυλακή και μετέβησαν στην περιοχή για να σβήσουν ήδη δύο πυρκαγιές που μόλις είχαν εκδηλωθεί. Οι πυροσβέστες είδαν τον 20χρονο να βάζει φωτιά σε κάδο απορριμμάτων, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο ανακριτικό τμήμα.

 

Διαφήμιση