Αρχική Ειδήσεις Εικόνες βιβλικής καταστροφής-Νεκροί από πλημμύρες στο Πεκίνο-Καίγεται η έρημος Μοχάβι στις ΗΠΑ

Εικόνες βιβλικής καταστροφής-Νεκροί από πλημμύρες στο Πεκίνο-Καίγεται η έρημος Μοχάβι στις ΗΠΑ

Την ώρα που Ευρώπη και Αμερική δοκιμάζονται από καύσωνες και πυρκαγιές, οι εικόνες βιβλικής καταστροφής από πλημμύρες με νεκρούς αι αγνοούμενους στην Κίνα σοκάρουν. Στην άλλη άκρη της γης, στην έρημο Μοχάβι στην Αμερική οι φωτιές μαίνονται, απειλώντας όλη την χλωρίδα και πανίδα της άγριας φύσης.

0
China Daily Life Weather
Χωρικοί συγκεντρώνονται κοντά σε ένα χωριό που υπέστη ζημιές από πλημμύρες στην περιοχή Mentougou, καθώς η συνεχής βροχόπτωση προκαλεί συναγερμό στο Πεκίνο, Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023. (AP Photo/Andy Wong)
Διαφήμιση
Πλέον, η φύση βιώνει εικόνες βιβλικής καταστροφής με την ανθρωπότητα να μοιάζει ασήμαντη και ανήμπορη μπροστά στις “προσταγές” της. 

Οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν το Πεκίνο και τα περίχωρά του από το Σάββατο προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 11 ανθρώπους, ενώ άλλοι 27 αγνοούνται ακόμη, σύμφωνα με νεότερο, βαρύτερο απολογισμό των θυμάτων που μεταδόθηκε σήμερα από την κινεζική κρατική τηλεόραση CCTV.

Στρατιωτικά ελικόπτερα έχουν αναπτυχθεί για να παραδίδουν προμήθειες σε εγκλωβισμένους επιβάτες τρένων μετά τις θανατηφόρες καταιγίδες που προκάλεσαν όλεθρο στην πρωτεύουσα.

APTOPIX China Daily Life Weather
Ένας άνδρας καπνίζει καθώς περπατάει μέσα από ένα χωριό που έχει υποστεί ζημιές από πλημμύρες στην περιοχή Mentougou, καθώς οι συνεχείς βροχοπτώσεις προκαλούν συναγερμό στο Πεκίνο, Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023. (AP Photo/Andy Wong)

Ισχυρές βροχοπτώσεις άρχισαν να πλήττουν την πόλη και τις γύρω περιοχές το Σάββατο, με σχεδόν τη μέση βροχόπτωση για ολόκληρο τον μήνα Ιούλιο να πέφτει στο Πεκίνο σε μόλις 40 ώρες.

Την Τρίτη, ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός CCTV ανέφερε ότι «οι έντονες βροχοπτώσεις σκότωσαν τουλάχιστον 11 άτομα, 27 αγνοούνται».

Μια στρατιωτική μονάδα 26 στρατιωτών και τεσσάρων ελικοπτέρων ξεκίνησε μια «αποστολή διάσωσης με αεροσκάφος» τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης για να παραδώσει εκατοντάδες πακέτα τροφίμων σε ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα και γύρω από έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πληγείσα περιοχή Μεντουγκού του Πεκίνου, όπως μετάδωσε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός CCTV.

«Στις 31 Ιουλίου, περιοχές στο Πεκίνο, συμπεριλαμβανομένων των Φανγκσάν και Μεντουγκού υπέστησαν σοβαρές ζημιές από το νερό, με αποτέλεσμα τρία τρένα να ακινητοποιηθούν και η οδική κυκλοφορία σε ορισμένες περιοχές να διακοπεί εντελώς», ανέφερε το CCTV.

China Daily Life Weather
Οχήματα που έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες φαίνονται κοντά σε μια πινακίδα τουριστικής κατεύθυνσης στην περιοχή Mentougou, καθώς η συνεχής βροχόπτωση προκαλεί συναγερμό στο Πεκίνο, Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023. (AP Photo/Andy Wong)

Περίπου 150.000 νοικοκυριά στο Μεντουγκού δεν είχαν τρεχούμενο νερό, ανέφερε την Τρίτη η τοπική εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Beijing Daily, με 45 βυτιοφόρα που έχουν αποσταλεί για να προσφέρουν προμήθειες έκτακτης ανάγκης.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν τη Δευτέρα πλάνα από χαοτικές σκηνές σε τρένα υψηλής ταχύτητας που έχουν εγκλωβιστεί στις γραμμές για έως και 30 ώρες, με τους επιβάτες να παραπονιούνται ότι είχαν ξεμείνει από φαγητό και νερό.

California Wildfires
Οι φλόγες αναδύονται από την πυρκαγιά York στην Ivanpah Rd. την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, στο Εθνικό Πάρκο Mojave, Καλιφόρνια. Τα πληρώματα έδωσαν μάχη με “στρόβιλους φωτιάς” στο Mojave National Preserve της Καλιφόρνιας αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς μια τεράστια πυρκαγιά πέρασε στη Νεβάδα εν μέσω επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών και μανιασμένων ανέμων. (AP Photo/Ty O’Neil)

Παρελαύνει η  πύρινη λαίλαπα στην έρημο Μοχάβι στις ΗΠΑ – Σε κίνδυνο η άγρια φύση

Τις εικόνες βιβλικής καταστροφής καταγράφουν δεκάδες βίντεο από τους πυροστρόβιλους κάνουν τον γύρο του διαδικτύου με τον κόσμο να προσπαθεί να ξεφύγει περνώντας πλάι από τα πύρινα μέτωπα.

CALIFORNIA INCENDIOS
Αυτή η φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Εθνικό Πάρκο Mojave National Preserve της Εθνικής Υπηρεσίας Πάρκων δείχνει ένα αεροσκάφος που ρίχνει πυροσβεστικό υλικό σε πυρκαγιά, το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023, στο Εθνικό Πάρκο Mojave National Preserve. (Ranger R. Almendinger/ InciWeb/National Park Service Mojave National Preserve via AP)

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην έρημο Μοχάβι καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών που μάχονται με επίγειες και εναέριες δυνάμεις την ώρα που χιλιάδες στρέμματα έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε εν μέσω κύματος καύσωνα.

Η περιοχή Μοχάβι ή Μοχάβε είναι μια μεγάλη έρημος στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες που καλύπτει μεγάλο μέρος της νότιας Καλιφόρνια, ορισμένα μέρη της κεντρικής Καλιφόρνια και τμήματα της Αριζόνα, της Νεβάδα και της Γιούτα. Πήρε το όνομά της από την ιθαγενή Αμερικανική φυλή Mohave, τα σύνορα της ερήμου Mojave ορίζονται χαλαρά από την παρουσία των Joshua Trees, που είναι ιθαγενές είδος της περιοχής.

Διαφήμιση