Αρχική Ειδήσεις Με tango η Πανσέληνος του Αυγούστου στο Μουσείο της Ακρόπολης

Με tango η Πανσέληνος του Αυγούστου στο Μουσείο της Ακρόπολης

Με ήχους tango υποδέχεται την Αυγουστιάτικη πανσέληνο και τους επισκέπτες που βρίσκονται στην Αθήνα το Μουσείο της Ακρόπολης.

0
tango acropolis
Διαφήμιση

Υπό τους ρυθμούς tango θα εορταστεί φέτος από το Μουσείο Ακρόπολης η Πανσέληνος του Αυγούστου αύριο, Τρίτη 1 Αυγούστου, καλώντας τους εναπομείναντες στην πρωτεύουσα αλλά και τους επισκέπτες της πόλης να δώσουν το παρών! 

Το Μουσείο της Ακρόπολης αποφάσισε για τον φετινό Αύγουστο και την 1η πανσέληνο του μήνα να γιορτάσει την νύχτα αυτή με την μουσικοχορευτική εκδήλωση «Tango Acropolis» στο προαύλιο του Μουσείου στις 9 μ.μ.

Η Πανσέληνος του Αυγούστου και ο εορτασμός αυτής θα ξεκινήσει με χορογραφίες από κορυφαίους και διεθνούς φήμης χορευτές του tango. Θα ακολουθήσει παρουσίαση της τριμελούς ορχήστρας «Con Estilo Tango» με αφιερώματα στους μεγάλους μουσικούς της Χρυσής Εποχής, όπως οι Astor Piazzola, Osvaldo Pugliese, Juan d’ Arienzo και άλλοι. Τα ακούσματα της ορχήστρας θα συνοδέψουν με χορό επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές του tango που θα μετατρέψουν τον προαύλιο χώρο του Μουσείου σε μια μεγάλη πίστα. Συμμετέχουν: Νίκος Παπαδημητρίου (πιάνο), Λευτέρης Γρίβας (μπαντονεόν), Λία Σελαλμαζίδη (βιολί). Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Την ημέρα αυτή, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου υπό το σεληνόφως του νυχτερινού αττικού ουρανού.

Το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα λειτουργεί τις ίδιες ώρες με ειδικό μενού (τηλεφωνικές κρατήσεις εστιατορίου στο τηλ. 210 9000915).

Η εκδήλωση «Tango Acropolis» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής.

tango acropolis 2023

Μεσολόγγι -Εκδηλώσεις για την Πανσέληνο του Αυγούστου

Με αφορμή την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, η «Διέξοδος» την Τρίτη 1η Αυγούστου 2023 διοργανώνει στον μαγευτικό περιβάλλοντα χώρο
του Μουσείου Άλατος μια μουσική βραδιά με διαχρονικά ρομαντικά ακούσματα
ΚλασικήςΚινηματογραφικής και Αργεντίνικης Μουσικής
αλλά και ήχους ΜπλούζΤζαζΜπόσα ΝόβαΡοκ και Ποπ.
Ελάτε μια βόλτα στο Μουσείο Άλατος και, κάτω από το φως του ολόγιομου φεγγαριού,
αγναντέψτε την γαληνεμένη θάλασσα του Ιονίου, συντροφιά με ένα ποτήρι ώριμο κρασί
και τις πιο όμορφες μπαλάντες του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.
Χαλαρώστε ακούγοντας μελωδίες συνθετών και ερμηνευτών όπως των
Tom WaitsElla FitzgeraldCharles AznavourNina SimoneNick CaveMobyMassive AttackLuis ArmstrongTomaso AlbinioniEric ClaptonElvis PresleyEdith PiafDmitri ShostakovichClaude Debussy, U2ChopinMozartBeethovenBeirut, Yves Montand,
Παύλου ΣιδηρόπουλουΜίκη ΘεοδωράκηΜάνου Χατζιδάκι,
Σταύρου ΞαρχάκουΜάνου ΛοΐζουΧαρούλας Αλεξίου,
ΓιοβάνναςΓιάννη ΠουλόπουλουΑρλέτας,
Αντώνη Καλογιάννη, Τάνιας Τσανακλίδου.
Το χώρος του Μουσείου θα είναι επισκέψιμος
με ελεύθερη είσοδο
από τις 9.30 το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα.

Διαφήμιση