Αρχική Ειδήσεις Τρίπολη:Σε εξέλιξη η φωτιά -Προσαγωγή 29χρονου για εμπρησμό

Τρίπολη:Σε εξέλιξη η φωτιά -Προσαγωγή 29χρονου για εμπρησμό

Μάχη με τις φλόγες δίνουν επίγειες και εναέριες-μέχρι τη δύση του ηλίου-δυνάμεις προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά που καίει σε πευκοδάσος πάνω από την πόλη στην Τρίπολη.

0
fwtia tripoli
Διαφήμιση
Από το απόγευμα της Δευτέρας (7/8) η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Άγιος Βλάσης, στην Τρίπολη συνεχίζει να καίει. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που έχουν σπεύσει στο σημείο είναι ισχυρές, έτσι ώστε να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο το μέτωπο και να μην κινδυνεύσει τόσο η πόλη, όσο και το παρθένο δάσος στο Μαίναλο.

Η φωτιά είναι στις παρυφές του Μαίναλου και καίει πευκοδάσος, ωστόσο, στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα, έξι αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα, ενώ υπάρχει και συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο και όσο αυτό δεν συμβαίνει και η νύχτα πλησιάζει, κάτι που σημαίνει ότι θα σταματήσουν τα εναέρια να επιχειρούν, δεν παύει να υφίσταται και η ανησυχία.

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Κωνσταντίνος Τζιούμης, υποστήριξε πως γίνεται μεγάλη μάχη για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο. «Είναι μεγάλη φωτιά σε πευκοδάσος, πυκνό, πάνω από την πόλη της Τρίπολης. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια με τα εναέρια μέσα, για όσο ακόμα επιχειρούν, και τα πεζοπόρα τμήματα. Δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο, αλλά ελπίζουμε να τη θέσουν σύντομα», εξήγησε.

Όπως είπε ο κ. Τζιούμης, δεν απειλούνται κατοικίες ή εγκαταστάσεις καθώς η φωτιά καίει περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από την πόλη, όμως, όπως ανέφερε το σημείο όπου βρίσκεται το μέτωπο είναι στις παρυφές του Μαίναλου.

fwtia tripoli2

Μεγάλη φωτιά στον Άγιο Βλάση στην Τρίπολη

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Arcadiaportal, υπήρξε και μία ακόμα εστία φωτιάς έξω από τις διοικητικές υπηρεσίες του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, ωστόσο, ένας περαστικός είδε έγκαιρα την εστία και ενημέρωσε την Πυροσβεστική που άμεσα την έσβησε.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, έχουν κλείσει οι δρόμοι προς το Νοσοκομείο και προς το Περθώρι, ενώ οι πολίτες παρακαλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις έτσι ώστε να μην εμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Συνελήφθη 29χρονος για εμπρησμό

Ένας 29χρονος προσήχθη ως ύποπτος για την πρόκληση της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε δασική περιοχή του Αγίου Βλασίου έξω απ’ την Τρίπολη.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να την οριοθετήσουν.

Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν και έχουν οριοθετήσει τη φωτιά 15 υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής 50 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μια ομάδα ΕΜΟΔΕ.

Έως τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν τρία ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη. Σημαντική και η συνδρομή των δυνάμεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Διαφήμιση