Αρχική Ειδήσεις Καλύτερη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα σε Μάνη, Ροδόπη και Όλυμπο

Καλύτερη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα σε Μάνη, Ροδόπη και Όλυμπο

0
Φωτιά Βελστίνο 26072023
Διαφήμιση

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα μας, μετά τις τρεις μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν χθες Κυριακή, 6 Αυγούστου, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού σε Μάνη, Ροδόπη και Όλυμπο.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα. Τελικά κατάφεραν να οριοθετήσουν τη φωτιά σε Ροδόπη και Μάνη, ενώ η πυρκαγιά που ξέσπασε τον Όλυμπο – παρά το γεγονός ότι καίει σε μεγάλη και δύσβατη περιοχή – έχει σήμερα, Δευτέρα, 7 Αυγούστου βελτιωμένη εικόνα.

Το βράδυ της Κυριακής ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στην Αρδεία Ροδόπης. Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν 63 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα. Στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Φωτιά εναέρια κατάσβεση Μιχάλης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ EUROKINISSI

Στον Όλυμπο η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής καίει στην πλευρά της Λάρισας πάνω από την τοποθεσία Μπεχτέσι, στην κοινότητα Καρυάς Ελασσόνας. Πλέον έχει περιοριστεί σε βραχώδη χαράδρα και δεν απειλείται το δάσος που βρίσκεται στο σημείο.

Φωτιά ξέσπασε και στη Μάνη και συγκεκριμένα στην περιοχή Πάλυρος, στην Ανατολική Μάνη. Η πυρκαγιά καίει νότια του οικισμού Πάλυρος του Δήμου Ανατολικής Μάνης και εκδηλώθηκε στις 8:30 το βράδυ.

Διαφήμιση