Αρχική Special Topics Φωτιά στον Όλυμπο -Τη Δευτέρα δικάζεται ο 87χρονος για τη φωτιά στον...

Φωτιά στον Όλυμπο -Τη Δευτέρα δικάζεται ο 87χρονος για τη φωτιά στον Άγιο Στέφανο

Σε συναγερμός έχουν τεθεί οι αρχές καθώς έχει ξεσπάσει φωτιά στον Όλυμπο! Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά ωστόσο είναι σε δύσβατη περιοχή και το έργο τους γίνεται δυσκολότερο.

0
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ Β. ΕΥΒΟΙΑ / ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΙ ΓΟΥΒΕΣ (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
Εικόνα: αρχείου EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Διαφήμιση

Φωτιά έχει ξεσπάσει στον Όλυμπο, στην πλευρά της Λάρισας πάνω από την τοποθεσία Μπεχτέσι, στην κοινότητα Καρυάς Ελασσόνας, σε δύσβατη πευκόφυτη περιοχή, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Ήδη υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση εθελοντών, ενώ έχει ειδοποιηθεί και η Πυροσβεστική που σπεύδει με ισχυρές δυνάμεις. Λόγω του δύσβατου της περιοχής έχουν ξεκινήσει και ρίψεις νερού από ελικόπτερο.

Σύνταξη:ecozen.gr

Για τη φωτιά στον Όλυμπο εστάλησαν 22 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα, ενώ στη συνέχεια η δύναμη πολλαλασιάστηκε. Επίσης έχει δοθεί εντολή και σε ένα ελικόπτερο προκειμένου να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς. Η φωτιά σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της Πυροσβεστικής προκλήθηκε μάλλον από κεραυνό.

Κατηγορούμενος για εμπρησμό 87χρονος στον Άγιο Στέφανο

Την ίδια στιγμή σοκάρει η αδιανόητη ενέργεια του υπερήλικα, ο οποίος εντοπίστηκε  επ΄ αυτοφώρω από διερχόμενο πολίτη να βάζει φωτιά το βράδυ του Σαββάτου 5/8 σε ξερά χόρτα στον Άγιο Στέφανο!

Πρόκειται για 87χρονο ο οποίος συνελήφθη άμεσα, ενώ σε βάρος του ασκήθηκε την Κυριακή, 6/8 ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση. Συγκεκριμένα, σε βάρος του ηλικιωμένου άνδρα, ο οποίος οδηγήθηκε νωρίτερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ασκήθηκε ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση στην πλημμεληματική του μορφή. Τη Δευτέρα, 7/8 θα δικαστεί από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Έως τότε κρατείται στο ΑΤ Διονύσου.

Η παρατηρητικότητα πολίτη έσωσε τον Άγιο Στέφανο από πυρκαγιά

«Ήθελα να καθαρίσω τον χώρο από τα ξερά χόρτα», είπε ο 87χρονος στους αστυνομικούς που τον εξέτασαν μετά τη σύλληψή του, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Ξερά χόρτα σε χωράφι αντιπυρική περίοδος

Όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν από τις 11 το βράδυ, διερχόμενος πολίτης ηλικίας 39 ετών είδε τον 87χρονο να βγαίνει πίσω από κολώνα του ΔΕΔΔΗΕ που βρίσκεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, ενώ μόλις είχε εκδηλωθεί μικρής έκτασης πυρκαγιά σε σημείο με ξερά χόρτα, και να μπαίνει στο σπίτι του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο διερχόμενος πολίτης έσβησε τη φωτιά πριν λάβει έκταση και αμέσως ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. Στη συνέχεια, αστυνομικοί του Α.Τ. Διονύσου μετέβησαν στην οικία του 87χρονου και τον προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου αναγνωρίστηκε από τον 39χρονο ως ο δράστης της πράξης του εμπρησμού, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να συλληφθεί.

Διαφήμιση