Αρχική Special Topics Μίλτος Δεληγιώργης: Ήρωας πυροσβέστης εν ζωή

Μίλτος Δεληγιώργης: Ήρωας πυροσβέστης εν ζωή

Είναι ο πυροσβέστης Μίλτος Δεληγιώργης! Ο ήρωας εν ζωή που αυτό το καλοκαίρι, του 2023 δεν θα το ξεχάσει ποτέ! Πρόσφατα αποχαιρέτησε για πάντα τους ήρωες συναδέλφους του, τον Χρήστο Μουλά και τον Περικλή Στεφανίδη που έδιναν τη μάχη από αέρος. Εκείνος δίνει τη μάχη στη γη και σήμερα έστειλε σε όλους μας ένα ηχηρό μήνυμα!

0
Ηλίας Δεληγιώργης !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Διαφήμιση

Είναι ο Μίλτος Δεληγιώργης! Να το σημειώσουμε το όνομα, να το μάθουμε, να το αποστηθίσουμε, να το διδάξουμε ως παράδειγμα προς μίμηση. Εν μέσω θέρους, μας επεφύλασσε μια γροθιά στο στομάχι, ένα ηχηρό ράπισμα αφύπνισης! «Εσύ όταν βρεις θέση στην άμμο έλα να σου δώσω και την δική μου πετσέτα, γιατί μάλλον δεν θα την χρειαστώ φέτος» έγραψε μεταξύ άλλων!

Σύνταξη:ecozen.gr

Να αποτυπώσουμε αυτή την εικόνα! Να την κάνουμε γνωστή στα πέρατα της γής, να την κάνουμε φυλαχτό, για τον Χρήστο και τον Περικλή που έφυγαν τόσο νωρίς και τόσο άδικα, μπροστά στα μάτια εκατοντάδων χιλιάδων τηλεθεατών. Για τους εγκαυματίες πυροσβέστες που έχασαν στο καθήκον τη μάχη για τη ζωή, για εκείνους που κουβαλούν στο σώμα τους τα σημάδια από τα εγκαύματα που έχουν υποστεί, για τους νεαρούς και νεαρές που επέλεξαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του πυροσβέστη παρά τους κινδύνους.

Ο Μίλτος Δεληγιώργης είναι τόσο τυχερός! Συμμετείχε στην κατάσβεση των πυρκαγιών στον Έβρο και βγήκε αλώβητος. Κουρασμένος, αλλά δυνατός. Μαυρισμένος απο τη φωτιά αλλά υγιής. Ταλαιπωρημένος, αλλά με διαύγεια πνεύματος και έμπνευση και τόλμη να ανεβάσει στο Facebook αυτή τη φωτογραφία που αντιστοιχεί σε 1 εκατομμύριο λέξεις, όχι μόνο σε 1000 κατά τη γνωστή ρήση.

Δεν γνωρίζαμε τον Μίλτο Δεληγιώργη, αλλά τον μάθαμε σήμερα μέσα από μια κίνηση που θα αφυπνίσει και τον πιο αδιάφορο. Άραγε υπάρχουν ακόμη αδιάφοροι πολίτες; Αυτό το καλοκαίρι που η πύρινη λαίλαπα σάρωσε τη χώρα, υπάρχουν ακόμη αδιάφοροι πολίτες; Αν υπάρχουν, θα μάθουν σήμερα τον Μίλτο Δεληγιώργη, τον πυροσβέστη -ήρωα εν ζωή που σε ένα μικρό διάλλειμα μιας σκληρής αποστολής, βρήκε καταφύγιο στη μάνικα -το όπλο του ενάντια στη φωτιά, για να ξαποστάσει το κορμί του. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που την ημέρα του Πανελλήνιου θρήνου για τον χαμό των δυο πιλότων του Canader έστειλε επίσης ένα ηχηρό μήνυμα!

Φανταζόμαστε ότι ο Μίλτος Δεληγιώργης, όταν έπεφτε καταγής να ξεκουραστεί δεν μπορούσε να διανοηθεί το κύμα συγκίνησης που θα προκαλέσει!

Η φωτογραφία δείχνει έναν πυροσβέστη που κοιμάται στην καμένη γη, έχοντας ως στρώμα τη μάνικα πυρόσβεσης, ύστερα από ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στην Ιτέα, στον Έβρο. Είναι ο πυροσβέστης Μίλτος Δεληγιώργης ένας από τους δεκάδες πυροσβέστες που βρέθηκαν στα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν στο Αρίστηνο και στην Ιτέα και ξάπλωσε στο έδαφος έχοντας ως στρώμα τη μάνικα πυρόσβεσης.

«Μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, άπλωσα την δική μου ξαπλώστρα. Εσύ όταν βρεις θέση στην άμμο έλα να σου δώσω και την δική μου πετσέτα, γιατί μάλλον δεν θα την χρειαστώ φέτος. 05/08/2023» έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

pirosvestes

Και κάπως έτσι προκάλεσε εκατοντάδες αναδημοσιεύσεις της ανάρτησής του. Το όνομά του έγινε γνωστό και στους συναδέλφους του που επί 13 ημέρες έδιναν τη μάχη με την πύρινη λαίλαπα στη Ρόδο. Έγινε γνωστό και σε εκείνους τους ήρωες που ταξίδεψαν στο πάτωμα του πλοίου γιατί δεν υπήρχε θέση γι’ αυτούς, τα εισιτήρια είχαν κλειστεί από ταξιδιώτες, δεν υπήρχαν θέσεις για ήρωες!

Διαφήμιση