Αρχική Ειδήσεις Τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς-Αθώος δηλώνει ο 45χρονος στον Αυλώνα

Τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς-Αθώος δηλώνει ο 45χρονος στον Αυλώνα

0
avlonas ταυτόχρονες πυρκαγιές
Διαφήμιση

Ήδη, στον Αυλώνα συνελήφθη ο 45χρονος ύποπτος, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμούς σε δασική έκταση στον Αυλώνα, καθώς- σύμφωνα με την αστυνομία- ευθύνεται για τρεις προσπάθειες εμπρησμών το πρωί της Πέμπτης (24/8) στην περιοχή.

Το όχημα που ανήκει στον πατέρα του κατασχέθηκε, καθώς ήταν το μέσο το οποίο χρησιμοποιούσε για να βάλει τις εστίες φωτιάς. Να σημειωθεί ότι ο ύποπτος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό τμήμα Αυλώνα, καθώς είχε πληροφορηθεί ότι τον αναζητούσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ωρωπού. Πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα και στη συνέχεια προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, όπου εκεί σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και το απόγευμα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Το μέτωπο της φωτιάς προς Πάρνηθα

Συλλήψεις για εμπρησμούς σε Εύβοια και Κω

Σύλληψη ενός υπόπτου για εμπρησμό έγινε και στην Εύβοια. Εκεί συνελήφθη ένας 52χρονος για δύο φωτιές που εκδηλώθηκαν προχθές το μεσημέρι στην περιοχή Δοκός Χαλκίδας. Ο άνδρας αρνείται την κατηγορία ότι έβαλε από πρόθεση την στις πυρκαγιές αυτές λέγοντας ότι του έπεσε το τσιγάρο από το αυτοκίνητο που οδηγούσε.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας δεν τον πίστεψαν, σχηματίστηκε δικογραφία ενώ αυτή την ώρα απολογείται στον εισαγγελέα Χαλκίδας.

Σε μία σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια στην Κω προχώρησε η ΕΛΑΣ. Ο 29χρονος, όπως είπε στους αξιωματικούς Πυροσβεστικής, πέταξε το τσιγάρο του με συνέπεια να εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Πλατάνι του Δήμου Κω. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Ο συλληφθείς απολογείται σήμερα στον εισαγγελέα.

Aρνείται την κατηγορία ο 45χρονος στον Αυλώνα

Μέσω του δικηγόρου του Κωνσταντίνου Γώγου, ο 45χρονος στον Αυλώνα αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται ως ύποπτος για εμπρησμούς στον Αυλώνα.

Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του ο 45χρονος έχει ψυχιατρικό πρόβλημα, ενώ εδώ και χρόνια δεν έχει την δικηγορική ιδιότητα και ασχολείται με αγροτικές εργασίες.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γώγου αναφέρει: «Ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή αρνείται την κατηγορία. Έχει σοβαρό πρόβλημα ψυχιατρικής φύσης και χρήζει άμεσης θεραπείας. Είναι δραματικό να παρουσιάζεται μία ψευδή εικόνα για την προσωπική και επαγγελματική του κατάσταση. Δεν έχει τη δικηγορική ιδιότητα εδώ και δεκαετία και δεν έχει απασχολήσει ποτέ την δικαιοσύνη. Είναι ένας φιλήσυχος επαγγελματίας που ασχολείται με αγροτικές εργασίες. Δε θα αποτελέσει ο εντολέας μου το εξιλαστήριο θύμα για να καλυφθεί διά της συλλήψεώς του η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού για δασοπυρόσβεση».

 

Διαφήμιση