Αρχική Special Topics Βασίλης Κικίλιας: Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα, θα σας βρούμε

Βασίλης Κικίλιας: Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα, θα σας βρούμε

Το μέγεθος του εγκλήματος που συντελείται στη χώρα με τις καταστροφικές πυρκαγιές απο ανθρώπινο χέρι έθεσε ο Βασίλης Κικίλιας διαμηνύοντας στους δράστες του εγκλήματος: θα σας βρούμε Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας κατήγγειλε εννέα εστίες φωτιάς που εκδηλώθηκν μέσα σε λιγότερο από τέσσερις ώρες, οι οποίες ευτυχώς τέθηκαν υπό έλεγχο,.Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό το μεσημέρι της Πέμπτης 24/8

0
Το μέτωπο της φωτιάς προς Πάρνηθα
Διαφήμιση

 

“Κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές‘, ανέφερε σε έκτακτη δήλωσή του ο Βασίλης Κικίλιας ενω απευθυνόμενος στους δράστες είπε με έμφαση: “Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα, δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε και θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη”. Ο Βασίλης Κικίλας σε μια έκτακτη τηλεοπτική δήλώση απευθύνθηκε αποκλειστικά στους δράστες του εγκλήματος ξεκαθαρίζοντάς τους : θα σας βρούμε!

Σύνταξη: ecozen.gr

 

Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι δύο έγιναν νωρίτερα στον Αυλώνα και στη συνέχεια σημειώθηκαν άλλες δύο στο Μενίδι, όπου αυτή τη στιγμή είναι βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στο μέτωπο της Αγίας Παρασκευής. Στον Άγιο Γεώργιο στον Αυλώνα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επάνω στον ένα προσαχθέντα βρέθηκαν, βαμβάκι, σπινθηριστής, κιάλια και φαίνεται να παρατηρούσε την περιοχή. Ενδέχεται εντός της ημέρας να συλληφθεί. Στο Μενίδι, οι αρχές συνέλαβαν 2 άτομα που έχουν γεννηθεί το 1992 και βρέθηκαν στην κατοχή τους αναπτήρες αλλά και ένα μπιτονάκι με εύφλεκτη ύλη.

Πιο αναλυτικά ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε: “Την ώρα που οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, οι εθελοντές μας και όλη η Πολιτική Προστασία δίνουν τεράστιες μάχες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε όλη την επικράτεια και κάποιες από αυτές παίρνουν ανεξέλεγκτε διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων.

21 0061 20230823 tk 1500 sooc1692818688 1

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή Αυλώνα, από τις  8 το πρωί έγιναν 9 απόπειρες εμπρησμού.

8:13 περιοχή Αυλώνας, πρώτη προσπάθεια.

8:57: περιοχή Σικάμηνο/ Αυλώνα τρεις προσπάθειες

9:47: περιοχή Σικάμηνο/Αυλώνα άλλες τρεις προσπάθειες

10:51: Βόρεια της Αυλώνας, μια προσπάθεια.

12:02: Βόρεια της Αυλώνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μια προσπάθεια εμπρησμού η οποία πήρε διαστάσεις.

Αυτό που συμβαίνει είναι όχι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό.

Αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν εμπλέκεται στα περιστατικά. Γίνονται προσαγωγές υπόπτων.

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής, κυρίως η Ελληνική Αστυνομία και πάντως η ΕΥΠ θα κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν τους εμπρηστές

Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα. Δεν θα γλιτώσετε. Θα σας βρούμε και θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Βοιωτία

Ανεξέλεγκτα μαίνονται για τέταρτο εικοσιτετράωρο τα πύρινα μέτωπα στη Βοιωτία, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν αναζωπυρώσεις. Νέο μεγάλο τόσο σε ένταση όσο και σε έκταση μέτωπο φουντώνει κάτω από το Στείρι και συγκεκριμένα στην περιοχή Λαζαρέικα, περιοχή με ελαιώνες και πεύκα, περιοχή που ευτυχώς δεν είναι κατοικημένη, καθώς σύμφωνα με αναφορές υπάρχουν μόνο μία με δύο κατοικίες. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσκολεύουν οι πυκνοί μαύροι καπνοί, ενώ κρίνεται αναγκαία η συνδρομή των επίγειων δυνάμεων για την αντιμετώπιση του μετώπου.

Για έκτη συνεχόμενη ημέρα ει η πύρινη λαίλαπα στην Αλεξανδρούπολη

Για έκτη συνεχόμενη ημέρα εξακολουθεί να μαίνεται η πύρινη λαίλαπα στην Αλεξανδρούπολη, όπου οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Από το πρωί η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι δεν έχουν κοπάσει ούτε μέρα από την έναρξη της φωτιάς τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Αλεξανδρούπολη δορυφόρος!!!!!!!!!
Σοκαριστικές είναι οι δορυφορικές εικόνες της Maxar στην Αλεξανδρούπολη

Σοκαριστικές είναι οι δορυφορικές εικόνες της Maxar, καθώς δείχνουν τεράστιες εκτάσεις δάσους στην Αλεξανδρούπολη να έχουν γίνει στάχτη. Μεγάλη ανησυχία προκαλούν οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή της Αύρας και της Ατάρνης κοντά στην Εγνατία Οδό, η οποία την Τετάρτη άνοιξε για μόλις δύο ώρες γεγονός που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών και οδηγεί στον «εγκλωβισμό» τους, αφού αδυνατούν να προσεγγίσουν είτε την Αλεξανδρούπολη, είτε το αεροδρόμιο ούτε να μετακινηθούν οδικώς εκτός Νομού.

Η εικόνα στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης είναι πραγματικά αποκαρδιωτική, καθώς καταπράσινες περιοχές έχουν γίνει στάχτη και αποκαΐδια, ενώ ακόμη δίνεται μάχη για να σωθεί το δάσος της Δαδιάς.

Σοκαριστικές είναι οι δορυφορικές εικόνες της Maxar, καθώς δείχνουν τεράστιες εκτάσεις δάσους στην Αλεξανδρούπολη να έχουν γίνει στάχτη.

Διαφήμιση