Αρχική Special Topics Τέρας του Λοχ Νες: 90 χρόνια μετά, η μεγαλύτερη έρευνα αναζήτησης είναι...

Τέρας του Λοχ Νες: 90 χρόνια μετά, η μεγαλύτερη έρευνα αναζήτησης είναι εδω! (Βίντεο)

Το Τέρας του Λοχ Νες αναζητείται στην ομώνυμη λίμνη του στη Σκωτία σε μια ερευνητική αποστολή, τη μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών με ένα στόχο:να βρεθεί το πιο αγαπημένο τέρας όλων των εποχών! Εσείς, τι πιστεύετε; Ζει;

0
ΤΕΡΑΣΣΣΣΣΣΣΣ
Διαφήμιση

 

Στο Τέρας του Λοχ Νες είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων των ερευνητών των μυστήριων φαινομένων του κόσμου, αλλά και των μυθιστοριογράφων και φυσικά, όλων των Σκωτσέζων που έχουν επενδύσει στη φήμη της πιο μυστηριώδους λίμνης όλων των εποχών!

Σύνταξη: ecozen.gr

Αν…σας ενδιαφέρει να μάθετε τι συμβαίνει τώρα στη λίμνη του Λοχ Νες, και δεν φοβάστε ότι το Τέρας του Λοχ Νες μπορεί να επηρεάσει τη μέρα σας, συνεχίστε την ανάγνωση, ακολουθούν μυστηριώδεις αναφορές!

316188279 209674804950852 6998346836403863051 n

Το τριήμερο 25/8, 26/8 και 26/8  είναι το τριήμερο που οι εξειδικευμένοι ερευνητές που μελετούν και αναζητούν το τέρας, έχουν επενδύσει προκειμένου με σύγχρονα μηχανήματα να το ακούσουν, να το δούν ή με κάποιο τρόπο να επιβεβαιώσουν την παρουσία του!

Το επιβεβαιώνει και ο Ar McKenna επικεφαλής της ομάδας και ιδρυτής του Οργανισμού Loch Ness Exploration ο οποίος δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για το εγχείρημα!

“Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι για να δούμε τι θα φέρουν οι επόμενες ημέρες. Όπως μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα, η βροχή ΔΕΝ θα μας σταματήσει!” αναφέρει σε βίντεο που ανήρτησε το Σάββατο 26/7 μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας των ερευνών! “Το κέφι μας είναι στα ύψη και ανυπομονώ να σας δω όλους αύριο και πάλι την Κυριακή. Ελάτε μαζί μας στο Κέντρο του Λοχ Νες αύριο το πρωί στις 8:30 π.μ. Θα έχουμε μια γρήγορη ενημέρωση με όλους και στη συνέχεια θα είστε ελεύθεροι να ταξιδέψετε στην τοποθεσία που σας έχει ανατεθεί. Ξεκουραστείτε καλά, καθώς έχουμε μπροστά μας μια πολυάσχολη μέρα. Θα σας δούμε αύριο για τη μεγαλύτερη επιφανειακή επιτήρηση των τελευταίων ετών!” ανέφερε χαρακτηριστικά!

 

Ο Loch Ness Exploration (LNE) είναι μια ανεξάρτητη και εθελοντική ερευνητική ομάδα που εδρεύει στη Σκωτία. “Σκοπός μας είναι να παρατηρούμε, να καταγράφουμε και να μελετάμε τη φυσική συμπεριφορά της Λοχ και φαινόμενα που μπορεί να είναι πιο δύσκολο να εξηγηθούν. Αν πιστεύετε ότι το τέρας της Λοχ Νες υπάρχει τότε σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην έρευνα, σας προσκαλούμε εξίσου να υποστηρίξετε τη μελέτη της Λοχ Νες και τη φυσική συμπεριφορά των στοιχείων που μπορεί να είναι η βασική αιτία αυτών των παράξενων αναφορών από τη Λοχ Νες.

Η στρατηγική μας είναι προς το παρόν πολύ απλή, αλλά απαιτεί μεγάλη υπομονή και αποφασιστικότητα. Στο αληθινό πνεύμα του αρχικού Γραφείου Ερευνών του Λοχ Νες (LNIB), η ομάδα μας τοποθετείται σε συγκεκριμένες τοποθεσίες γύρω από το Λοχ Νες. Κάθε μία από αυτές τις τοποθεσίες θα προσφέρει μια διαφορετική οπτική γωνία και με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας, όπως drones και υδροφώνων, παρακολουθούμε το Loch Ness με άγρυπνο μάτι”, εξηγεί ο ίδιος. 

Υπάρχει το Τέρας του Λοχ Νες;

Το ερώτημα που πλανάται τις τελευταίες ημέρες  παραμένει  αναπάντητο επί δεκαετίες! Οι ερευνητές, πάντως, από τη μεριά τους θέλουν να βάλουν τέλος στο μυστήριο, συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη έρευνα επιφανειακών υδάτων από τότε που το Γραφείο Έρευνας του Λοχ Νες μελέτησε την περιοχή για ίχνη της διάσημης Νέσι το 1972.

O ενθουσιασμός στη Σκωτία είναι εμφανής: Εκατοντάδες εθελοντές βοήθησαν στην καταγραφή ασυνήθιστων στοιχείων στο Λοχ Νες από σημεία στην ξηρά. Σχεδόν 300, δε, άνθρωποι έχουν εγγραφεί για να παρακολουθούν σε ζωντανή μετάδοση την έρευνα που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πως…γεννήθηκε το μυστήριο με τη Νέσι !

Οι ιστορίες και οι φήμες για το τέρας διακινούνται επί σειρά δεκαετιών, αλλά έχουν περάσει 90 χρόνια από τότε που ξεκίνησε το μυστήριο της Νέσι. Τον Απρίλιο του 1933, η διευθύντρια του ξενοδοχείου Drumnadrochit, Άλντι Μακέι, είχε πρώτη αναφέρει ότι παρατήρησε ένα πλάσμα που έμοιαζε με… φάλαινα.” Δεν υπάρχει γωνιά του πλανήτη στην οποία να μπορείς να πας όπου οι άνθρωποι δεν έχουν ακούσει για τη Νέσι, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματά μας – ποιο είναι το τέρας του Λοχ Νες”, δήλωσε στο AFP ο Πολ Νίξον, γενικός διευθυντής του Κέντρου Λοχ Νες.

Πώς θα γίνει η έρευνα

Η αναζήτηση στο μυστήριο θα περιλαμβάνει μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούν υπέρυθρες κάμερες θερμότητας τραβώντας εναέριες φωτογραφίες, καθώς πιστεύεται ότι η παρατήρηση της θερμότητας από ψηλά θα μπορούσε να αποτελέσει κρίσιμο στοιχείο για τον εντοπισμό τυχόν περίεργων ανωμαλιών. Ένα υδρόφωνο θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την ανίχνευση ακουστικών σημάτων κάτω από το νερό, ακούγοντας τυχόν φωνές που μοιάζουν με αυτές της Νέσι, καθώς και άλλα τεχνολογικά εργαλεία που θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμες στην έρευνα.

«Ανυπομονούμε να δούμε τι θα βρούμε»

Λίμνη Λοχ ΝΕΣ
Η έρευνα περιλαμβάνει θερμικούς σαρωτές, υπέρυθρες κάμερες και ένα υποβρύχιο υδρόφωνο © Andy Buchanan / AFP

Ο Πολ Νίξον, γενικός διευθυντής του Κέντρου του Λοχ Νες, δήλωσε: «Το ζώο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επικίνδυνα πλάσματα που υπάρχουν. Είμαστε θεματοφύλακες αυτής της μοναδικής ιστορίας και, εκτός από την επένδυση στη δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας για τους επισκέπτες, δεσμευόμαστε να συμβάλουμε στη συνέχιση της έρευνας και στην αποκάλυψη των μυστηρίων που βρίσκονται κάτω από τα νερά της διάσημης λίμνης». «Το Σαββατοκύριακο δίνεται η ευκαιρία να ψάξουμε τα νερά με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και ανυπομονούμε να δούμε τι θα βρούμε», σημείωσε.

Η πιο μυστηριώδης λίμνη όλων των εποχών!

Το Λοχ Νες δεν είναι μόνο η πιο γνωστή αλλά και η δεύτερη βαθύτερη λίμνη της Σκωτίας μετά την Λοχ Μοράρ στα Χάιλαντς. Φτάνει περίπου στα 745 πόδια στο βαθύτερο σημείο της. Η λίμνη του Λοχ Νες είναι επίσης η μεγαλύτερη λίμνη της Σκωτίας σε όγκο και περιέχει περισσότερο γλυκό νερό από όλες τις λίμνες της Αγγλίας και της Ουαλίας μαζί.

Δεν ξέρω τι είναι. Το μόνο που ξέρω είναι ότι υπάρχει ένα μεγάλο κάτι στο Λοχ Νες. Έχω δει σαρώσεις με σόναρ που δείχνουν αντικείμενα στο μέγεθος φορτηγών μεταφοράς κάτω από το νερό να κινούνται”, περιγράφει στο Δίκτυο AFP η Tatiana Yeboah, 21 ετών, τουρίστρια από τη Γαλλία. Η  επίσκεψη της οποίας συνέπεσε με τις έρευνες, δήλωσε ότι ήταν όνειρο ζωής να επισκεφθεί τη λίμνη όπου ζει το Τέρας του Λοχ Νες!

Ιστορικό των ερευνών 

  • Το 1972, το Γραφείο Ερευνών του Λοχ Νες ανέλαβε τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έρευνα, αλλά επέστρεψε με άδεια χέρια.
ΤΕΡΑΣΣΣΣΣΣΣΣ
Αυτή η ιστορική φωτογραφία, που φέρεται να απεικονίζει το τέρας του Λοχ Νες, τραβήχτηκε κοντά στο Ινβερνές της Σκωτίας το 1934. Ένας από τους συμμετέχοντες αποκάλυψε στο νεκροκρέβατό του ότι οι φωτογραφίες ήταν στημένες.!
  • Το 1987, η επιχείρηση Deepscan ανέπτυξε εξοπλισμό σόναρ σε όλο το πλάτος της λίμνης και ισχυρίστηκε ότι βρήκε ένα “αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο ασυνήθιστου μεγέθους και δύναμης”.
  • Το 2018, ερευνητές διεξήγαγαν έρευνα DNA στο Λοχ Νες για να προσδιορίσουν ποιοι οργανισμοί ζουν στα νερά. Δεν βρέθηκαν ίχνη πλειόσαυρου ή άλλου τόσο μεγάλου ζώου, αν και τα αποτελέσματα έδειξαν την παρουσία πολυάριθμων χελιών.
Διαφήμιση