Αρχική Special Topics Σοκ στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνεται το νοσοκομείο-Στις πλατείες ο κόσμος για να γλυτώσει...

Σοκ στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνεται το νοσοκομείο-Στις πλατείες ο κόσμος για να γλυτώσει από την πυρκαγιά (Βίντεο)

Πρωτοφανείς εικόνες στην Αλεξανδρούπολη με τους κατοίκους να είναι σε κατάσταση σοκ μετά την απόφαση να εκκενωθεί το νοσοκομείο. Δεκάδες χωριά εκκενώνονται και οι πολίτες συγκεντρώνονται στις πλατείες. Πάντως τοπικά Μέσα διευκρινίζουν ότι το νοσοκομείο εκκενώνεται μερικώς εξαιτίας του πυκνού καπνού στην περιοχή  και όχι γιατί η πύρινη λαίλαπα έχει φτάσει στις παρυφές της πόλης

0
IMG 0871!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
φωτογραφία focustonevro.g
Διαφήμιση

 

Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στην Αλεξανδρούπολη όπου κάτοικοι και επισκέπτες σε κατάσταση σοκ καλούνται να συμμετάσχουν στην εκκένωση του νοσοκομείου(!), μια συνθήκη που θυμίζει εμπόλεμη ζώνη!  Παρ΄όλα αυτά όπως μεταδίδει το www.evros-news.gr. Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία για τη μετακίνηση έως και 220 ασθενών από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης! Όπως έγινε γνωστό ασθενείς  που μπορούν να μετακινηθούν παίρνουν εξιτήριο.

Την ίδια στιγμή εκκενώθηκαν Αισύμη, Παλαγία, Κίρκη και οι οικισμοί Πυλαίας, Μελίας και Κοίλω. Επιπλέον, μήνυμα 112 στάλθηκε στους Παλινοστούντες Παλαγιάς, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται  φεριμπότ στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Χρειάζονται 7 ώρες για την εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδας έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα όλους τους υγειονομικούς σχηματισμούς των όμορων νομών για την υποδοχή των ασθενών. Βάσει έγκυρων πληροφοριών ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου μετέβησαν εσπευσμένα με στρατιωτικό αεροσκάφος στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να συντονίσουν την όλη επιχείρηση.

Ήδη ορισμένοι ασθενείς μπήκαν σε λεωφορεία και ασθενοφόρα και επέστρεψαν στις εστίες τους ενώ η αστυνομία συνδράμει με δύο οχήματα και τέσσερις αστυνομικούς. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκένωσης χρειάζονται έως και επτά ώρες, κυρίως για ασθενείς και νεογνά, τα οποία θα κατευθυνθούν κατά πληροφορίες στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Προληπτική αντιπυρική ζώνη γύρω από το Νοσοκομείο

Σύμφωνα με το evros-news, παρ ότι στην Αλεξανδρούπολη όλοι είναι σε σοκ, υπάρχει εκτίμηση ότι δεν υπάρχει κίνδυνος προσέγγισης της φωτιάς στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr. στο Συντονιστικό Όργανο παρουσία του Υφυπουργού  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για Θέματα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Χρήστο Τριαντόπουλο και Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης: Στάθη Κωνσταντινίδη, δόθηκε εντολή στην Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπγρεσιών της Αντιπεριφέρειας Έβρου κ.Μαυράκη, για δημιουργία επιπλέον αντιπυρικής ζώνης γύρω από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Κάηκαν σπίτια σε Σώστη, Πολύανθο και Ληνό στη Ροδόπη

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά και στη Ροδόπη, όπου κάηκαν σπίτια σε Σώστη, Πολύανθο και Ληνό. Η φωτιά στην περιοχή ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ εκκενώνεται προληπτικά η κωμόπολη του Ιάσμου αφού η πυρκαγιά έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Οι εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα από τη Φωνή της Ροδόπης και αφορούν στη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή δείχνουν τις διαστάσεις που έχει λάβει η φωτιά

Άνοιξαν εκκλησίες σε Κομοτηνή και Ίασμο για να φιλοξενηθούν πυρόπληκτοι.

Διαφήμιση