Αρχική Special Topics Αλεξανδρούπολη: Σκηνικό πολέμου στα μέτωπα της φωτιάς- Συναγερμός στις αποθήκες πυρομαχικών (Βίντεο)

Αλεξανδρούπολη: Σκηνικό πολέμου στα μέτωπα της φωτιάς- Συναγερμός στις αποθήκες πυρομαχικών (Βίντεο)

Διαστάσεις βιβλικής καταστροφής έχει λάβει στην Αλεξανδρούπολη η αδιανόητη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 04:40 ξημερώματα Σαββάτου 19/8,  ενώ τα μέτωπα της φωτιάς πολλαπλασιάστηκαν σε ελάχιστες ώρες. Για πρώτη φορά εν καιρώ ειρήνης οι Αρχές εκκένωσαν το νοσοκομείο σε μια δραματική επιχείρηση απομάκρυνσης ασθενών μέσα στη νύχτα.

0
Αλεξανδρούπολη φωτογραφία απο την πυρκαγιά το βραδυ εκκένωσης του νοσοκομείου νοσοκομείο φωτιά!
Διαφήμιση

 

Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στην Αλεξανδρούπολη με τα ανεξέλεγκτα μέτωπα της φωτιάς να κατασπαράζουν χιλιάδες εκτάσεις δάσους, ενώ η πύρινη λαίλαπα καταστρέφει μοναδικής ομορφιάς χωριά.

Σύνταξη:ecozen.gr

Οι καπνοί πνίγουν τα πάντα και οι ηρωικές προσπάθειες πυροσβεστών, εθελοντών και μεμονομένων κατοίκων συνεχίστηκαν καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Σε πλωτό νοσοκομείο μετατράπηκε το οχηματαγωγό Αδαμάντιος Κοραής. Εκατοντάδες κάτοικοι φιλοξενούνται  σε στάδια και δημόσια κτίρια.

Σοκαριστική είναι η εικόνα που μετέδωσε ώρα 04:20 τα ξημερώματα της Τρίτης 22/8 το e-evrostvΣυμβαίνει τώρα (04:20) Μέσα από την Παλαγία όπου βιώνει τις πιο σκληρές ώρες. Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, αυτοκίνητα, περιουσίες μιας ζωής. Σκηνικό πολέμου!”, ανέφερε σε μια δραματική ανάρτηση.

Η Αλεξανδρούπολη καίγεται και οι ισχυροί άνεμοι πολλαπλασιάζουν τα μέτωπα της φωτιάς με αδιανόητο ρυθμό. Πόνο, θλίψη, και οργή έχει προκαλέσει σε όλη τη χώρα το καταστροφικό έργω της φωτιάς σε δεκάδες χωριά και νομούς!

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μέσω της σελίδας του στο facebook μετέδωσε περίπου στις 6 το πρωί της Τρίτης 22/8 εικόνα από το αεροδρόμιο όπου ξεκίνησαν οι απογειώσεις των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Σύμφωνα με το χρονολόγιο του e-evros :

(05:56): Άρχισε να καταφθάνει στην Αλεξανδρούπολη η πυροσβεστική δύναμη από την Ρουμανία

(05:21): 90 περίπου ασθενείς του ΠΓΝΑ μεταφέρονται στο οχηματογωγό πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής” το οποίο έχει από εχθές επιταχθεί και λειτουργεί ως πλωτό Νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι 200+ ασθενείς που νοσηλευόταν στο ΠΓΝΑ μεταφέρονται στα υπόλοιπα νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

(03:16): Ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την φιλοξενία κατοίκων από μέρη που εκκενώνονται: Το κλειστό γυμναστήριο «Μιχαλης Παρασκευόπουλος», το κλειστό γυμναστήριο ΚΕΓΕ, το δημοτικό θέατρο είναι ανοιχτά να υποδεχτούν κόσμο από τις περιοχές που εκκενώνονται! Οι εκκλησίες της Αγίας Κυριακής, του Αγίου Νικολάου και της Μεταμόρφωσης Σωτήρος ανοίγουν για να φιλοξενήσουν κόσμο από τις περιοχές που εκκενώνονται! Επίσης ανοίγει και η Ζαρίφειος Ακαδημία! Το πάρκινγκ στο λιμάνι είναι επίσης ανοιχτό! Κόσμος μπορεί να φιλοξενηθεί και στο αεροδρόμιο στην αίθουσα αναχωρήσεων (και πάρκινγκ). Ανοιχτή και η πλαζ του ΕΟΤ Επίσης, και η επιχείρηση CAVO by Thea Thalassa Όσοι βρίσκονται ακόμη (04:30) στη Μάκρη να κατευθυνθούν στο λιμανάκι, ώστε να εκκενώσουν με σκάφη. Όσοι επιλέξουν να μετακινηθούν προς την Κομοτηνή, στην πλατεία της πόλης υπάρχουν άνθρωποι του Δήμου Κομοτηνής να τους υποδεχτούν.

(02:39): Εκκένωση για ακόμα τέσσερις περιοχές, Ελαιώνα, Έννατο, Πεύκη, Άγιος Γεώργιος προς Αλεξανδρούπολη με ενεργοποίηση του 112. Πληροφορίες του radioevros.gr ακόμη αναφέρουν πως αυτήν την ώρα επικρατεί κομφούζιο στον δρόμο προς Αλεξανδρούπολη

(02:35): Εκκενώνονται τέσσερις ακόμα περιοχές: Πλάκα, Δίκελλα, Μάκρη και Νέα Χιλή προς Αλεξανδρούπολη, με ενεργοποίηση του 112.

(02:19): Με την πυρκαγιά να πλησιάζει ολοένα και απειλητικά σε εξέλιξη αυτήν την ώρα βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Συναγερμός στις αποθήκες πυρομαχικών

Ειδικά στην Αλεξανδρούπολη έχει σημάνει συναγερμός καθώς το πύρινο μέτωπο  πλησιάζει αποθήκες πυρομαχικών του στρατού, με νωπές ακόμη τις μνήμες από τις εκρήξεις λόγω φωτιάς στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης στην Νέα Αγχίαλο. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετά τα μεσάνυχτα ακούστηκαν εκρήξεις από το πεδίο βολής «Αλίκη». Σύμφωνα με το e-evros.gr που επικαλείται δηλώσεις του επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης κ. Κουκουλωμάτη η φωτιά πέρασε από το πεδίο βολής και κατευθύνεται προς το νοσοκομείο. Και το ράδιο Εβρος όμως έκανε λόγο για εκρήξεις τονίζοντας ότι δεν προέρχονται από τις αποθήκες πυρομαχικών αλλά από το κοντινό στην περιοχή πεδίο βολής, όπου υπερθερμάνθηκαν ορισμένα θαμμένα και μη εντοπισμένα βλήματα από παλαιότερες βολές. Ήδη στην περιοχή προσγειώθηκε και ο αρχηγός ΓΓΕΘΑ, ενώ σύμφωνα πάντα με τα τοπικά μέσα όλα τα στελέχη του στρατού στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης κλήθηκαν να παραστούν στις μονάδες τους.

Οι μονάδες στρατού σε ολόκληρο τον Έβρο τίθενται σε επιφυλακή. Ήδη έχουν πυκνώσει οι περιπολίες σε παρέβριο και ιδιαίτερα στην Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως, αλλά και στα εσωτερικά δρομολόγια ανά τομέα των Σχηματισμών στην περιοχή κατόπιν διαταγών του ΑΓΕΕΘΑ.

Στην περιοχή έχουν αυξηθεί οι  περιπολίες και με την συμμετοχή και μη εν υπηρεσία προσωπικού που υπηρετεί στις Μονάδες και τους Σχηματισμούς στον Έβρο.

Επίσης έμφαση δίνεται στην επιτήρηση και στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον τομέα της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού και της 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ και ιδιαίτερα στα δρομολόγια που περνούν από τα μειονοτικά χωριά.

Από το πρωί της Τρίτης δυο Λόχοι της Ε’ Μοίρας Καταδρομών αναλαμβάνουν αποστολή επιτήρησης με συνεχείς περιπολίες στα εσωτερικά δρομολόγια των ν. Έβρου και Ροδόπης.

Επίσης το UAV HERON θα εκτελέσει πτήσεις επιτήρησης άνωθεν του ν.Έβρου μεταφέροντας ζωντανά εικόνα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο ΕΘΚΕΠΙΧ και στο ΕΣΚΕΔΙΚ.

Διαφήμιση