Αρχική Special Topics - 2 HELLENiQ Renewables: Το παρών με φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κοζάνη

HELLENiQ Renewables: Το παρών με φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κοζάνη

0
Helleniq Energy
Διαφήμιση

Την παρουσία της και στην Κοζάνη με φωτοβολταϊκό πάρκο εξασφαλίζει η  HELLENiQ ENERGY, μέσω της HELLENiQ Renewables.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου μετασχηματισμού Vision 2025, η HELLENiQ ENERGY Holdings A.E ανακοινώνει ότι η 100% θυγατρική της, HELLENiQ Renewables, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με την LIGHTSOURCE RENEWABLE ENERGY GREECE HOLDINGS (UK) LIMITED για την απόκτηση (με την επίτευξη εμπορικής λειτουργίας) χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κοζάνη, συνολικής ισχύος έως 180 MW, εκ της οποίας περισσότερο από το 50% έχει συμβολαιοποιηθεί σε μακροπρόθεσμη βάση.

Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν εμπορική λειτουργία σταδιακά, από το Α’ Τρίμηνο 2024 έως το Γ’ Τρίμηνο 2024.

Με την παραπάνω συμφωνία, επισπεύδεται η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού του Ομίλου HELLENiQ ENERGY για τουλάχιστον 1 GW εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ έως το 2025 και άνω των 2 GW το 2030.

Σημειώνεται ότι το Vision 2025 είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο αποτυπώνει τον ολικό μετασχηματισμό της HELLENiQ ENERGY Holdings A.E και εναρμονίζεται πλήρως με τους στόχους που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη σταδιακή απεξάρτηση από τα συμβατικά καύσιμα, την ανάπτυξη νέων, πιο καθαρών μορφών ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Αποτελεί το όχημα για την αναβαθμισμένη λειτουργία της εταιρίας και την πλήρη αξιοποίηση των ευκαιριών που απορρέουν από την ενεργειακή μετάβαση.

Η HELLENiQ ENERGY Holdings A.E, πιστή στο Vision 2025, οδεύει ταχέως προς τον στόχο της, τη δημιουργία ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου μεταξύ των βασικών της δραστηριοτήτων και της ανάπτυξης στη «Νέα Ενέργεια» και μετασχηματίζεται, με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚυβερνητική σύσκεψη: Το σχέδιο άμεσης ανάπλασης των καμένων σε Έβρο και Πάρνηθα
Επόμενο άρθρο‘‘Flyover’’: Ένα έργο εμβληματικό για τη Θεσσαλονίκη